fbpx
Država partnerica Črna Gora: “S Slovenci smo si v marsičem podobni …”
15/09/2019
52. MOS izpolnil pričakovanja organizatorjev
16/09/2019

MOS-ovi podjetni talenti: Simplaner / Noprintz / GO4GOAL

Tara Drev – Vse lepo

Med MOSove podjetne talente se je letos uvrstila tudi mlada umetnica in ustvarjalka Tara Drev. Tara je grafična oblikovalka, ki se na MOSu predstavlja s svojo kolekcijo rokovnikov Simplaner in pripadajočega šolskega ali študijskega materiala. “Predstavljam svoj rokovnik Simplaner, ki je namenjen predvsem študentkam, dijakinjam in osnovnošolkam, vsebuje šolski koledar, ima pa tudi tehnološki pridih, saj vsebuje QR kode, ki jih lahko uporabnica poskenira s svojim mobilnim telefonom in na ta način pride do digitalnih grafičnih motivov, ki so v rokovniku. Te lahko nato uporabi za ozadje na telefonu.” nam je opisala svoj izdelek ustvarjalka in avtorica Tara Drev.

MOS ustvarjalka vidi, kot odlično odskočno desko, saj se lahko na MOS-u sreča tako z direktnimi kupci, kot poslovnimi partnerji, ki ji lahko omogočijo širitev prodajne mreže.”Trenutno se moji izdelki prodajajo na spletu, v eni trgovini v Ljubljani, Celju in Novem mestu,” razloži svojo prodajno mrežo mlada podjetnica. Predstavitev na takšnem dogodku, ki v širši regiji nima konkurence je za mlade podjetnike neprecenljive vrednosti in tega se jih večina tudi zaveda. “Upam in si želim, da se pri meni ustavi čim več obiskovalcev, da jim lahko predstavim svoje delo,” zaključuje Drevova.


Noprintz – Račun brez tiskanja, ki zadosti zahtevam Finančne uprave

Ste že bili v položaju, ko v trgovini kupite en ali dva izdelka, od trgovca pa prejmete račun, ki je tako dolg, da ga komaj da pospravite v denarnico? Takšne in še mnoge druge težave rešuje podjetje Fin4Green, ki za slovenski trg predstavlja rešitev za tiskane račune v trgovinah. V podjetju so razvili produkt Noprintz. “Namesto da v trgovini dobim račun v fizični obliki in ga vržem v smeti ali izgubim, ga imam shranjenega na telefonu. Če ga kadarkoli potrebujem za potrebe menjave izdelka, garancije… ga imam vedno na voljo. Hkrati pa si lažje analiziram porabo in naredim tudi nekaj za okolje,” razlaga direktor podjetja Simon Kolenc. Noprintz bo omogočal, da vsi potrošniki izberejo, da v trgovini ne prejmejo tiskanega računa, ampak ga prejmejo neposredno v aplikacijo ali na e-poštni naslov. Zanimivo je bilo tudi slišati, da FURS potrjuje in odobrava takšen način izdajanja računov, saj je skladen z vso slovensko zakonodajo, ker nikjer ni definirano, da mora biti izdan račun nujno v fizični obliki. “Po veliki večini pa bodo uporabniki račun imeli veliko dlje časa, saj ga večina takoj po izstopu iz trgovine zavrže,” pove Kolenc.

Noprintz je bil paniran za praktično uporabo že pred poletjem, vendar se je pri razvoju časovnica malo zamaknila, tako da lahko rešitev pri slovenskih trgovcih uporabniki pričakujejo v zadnjem četrtletju 2019. “Imamo 26 podpisanih pisem o namer, z desetimi trgovci bomo začeli sodelovati do konca leta in nato v prihodnjem letu razširili še na nadaljnjih 40,” se pohvali direktor podjetja. Priložnost na MOS-u se jim zdi odlična, saj se lahko hkrati predstavijo poslovnim partnerjem-trgovcem, s katerimi bi potencialno sodelovali, na drugi strani pa tudi kupcem-uporabnikom, ki bodo na koncu izbrali njihov način prejema računa. “Vsi hodimo v trgovine, tako da je MOS idealna priložnost, da se predstavimo vsem”, še zaključuje Kolenc.


Go4Goal –  Aktivne nogavice, ki pomagajo športnikom

 

Stopala športnikov so podvržena velikim mehanskim obremenitvam, ki lahko povzročijo raznovrstne poškodbe. MOS-ov podjetni talent je podjetje, ki je to težavo prepoznalo in jo sedaj tudi aktivno rešuje s svojim proizvodom. “Predstavljamo inteligentno zasnovane športne nogavice, ki smo jih razvili na podlagi raziskav, mnenj fizioterapevtov, ortopedov …” pove ustanovitelj podjetja Go4Goal, Tadej Glavač.

 

Na idejo oblikovanja “drugačnih” športnih nogavic je prišel mlad slovenski podjetnik, ki se tudi sam rad ukvarja s športom. Težava pa se je pojavila pri iskanju pravih nogavic, ki bi zaščitile njegovo stopalo, mu dale občutek stabilnosti v športnem čevlju, tako da se stopalo med dejavnostjo ne bi preveč premikalo. “Ravno zaradi tega smo se odločili, da bomo izdelali inteligentne športne nogavice, ki bodo tako profesionalnim kot rekreativnim športnikom med športno aktivnostjo zagotavljale udobje in kakovost, jim varovale stopala ter izboljšale njihove športne aktivnosti,” svojo inovacijo predstavi Glavač.

 

Obisk na MOS-u Glavač ocenjuje kot odličen in velik uspeh, tudi zanj. “Smo na začetku poti, tako da nam je na MOS-u zelo pomembno, da nas opazijo, končni kupci, športni partnerji in distributerji.”

Ena izmed ključnih prednosti Go4Goal nogavic je ravno izbira pravilnik materialov. “Materiali so bili izbrani na podlagi raziskav in posvetov s strokovnjaki, ki delujejo na področju tkanin,” nam je razložil Glavač. “O zaščiti in oblazinjenju posameznega dela stopala smo se posvetovali z ortopedi in fizioterapevti. Tako smo vsak material skrbno namestili na točno določene dele nogavice, kjer bi vsak od njih opravil svojo nalogo.”

 

Izdelali so tri različne modele, in sicer model »ANKLE«, ki je najnižji in sega tik nad gleženj, model »CREW«, ki sega do sredine meč, in še najvišji model »KNEE-HIGH«, ki sega do kolena. Vsi trije modeli imajo približno enake lastnosti, najvišji model pa je opremljen še z aktivno kompresijo, ki zmanjšuje vibracije in izboljša koordinacijo.

 

 

 

WEB FAIR