fbpx
Za uspeh so potrebni znanje, pogum in vztrajnost!
12/09/2019
Dogovor za razvoj regij
13/09/2019

Podeljena sejemska priznanja!

Na 52. MOS-u so danes podelili tradicionalna sejemska priznanja Celjskega sejma, Mestne občine Celje (MOC) in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS). Vsem prejemnikom iskreno čestitamo in želimo veliko poslovnih uspehov še v prihodnje!

 

Priznanja Celjskega sejma

Zlati nagrajenci

 

Kronoterm d.o.o.

Podjetje Kronoterm si je zlato priznanje prislužilo za novo toplotno črpalko Adapt, ki je v primerjavi s toplotnimi črpalkami na seznamu nemškega urada za gospodarstvo in nadzor izvoza najučinkovitejša in najtišja toplotna črpalka v Evropi. Ponaša se s tremi najpomembnejšimi lastnostmi; je tiha, varčna, lepa in pametna.

Razvojna raziskovalna dejavnost, Janez Škrlec s.p.

Zlato priznanje si je zaslužila tudi Razvojno raziskovalni dejavnosti pod okriljem g. Janeza Škrleca, za razvoj bioničnega kolčnega in kolenskega sklepa s senzorji ter druge bionične inovacije.

Kemijski inštitut

Kemijski inštitut si je zlato priznanje prislužil z Inovativnim nanotehnološkim procesom priprave katalizatorjev za boljše in cenejše vodikove gorivne celice. Nov katalizator je za polovico cenejši ter večkrat aktivnejši od najboljših alternativ na trgu.

 

Srebrni nagrajenci

 

ECE d.o.o.

Podjetju ECE je prejel srebrno priznanje za sončno elektrarno na ključ. Gre za storitev, ki kupcu omogoča samooskrbo z električno energijo in obenem uporabniku nudi spletno aplikacijo, ki omogoča izdelavo natančne informativne ponudbe za postavitev sončne elektrarne na ključ.

Roto Slovenija d.o.o.

Podjetje Roto je prejel srebrno priznanje za razvoj modularnega plavajočega sistema Ponton, ki je proizveden po postopku rotomoldinga in omogoča enostavnejši dostop do vode, brez posega v naravno okolje.

Zagožen d.o.o.

Podjetje Zagožen, ki je specializirano za prodajo izdelkov za zunanji vodovod in kanalizacijo, je prejel srebrno priznanje za svoj nov produkt – protipoplavni ventilacijski vložek AQUAstop, ki prepreči vdor površinskih voda v fekalno-kanalizacijski sistem, hkrati pa je zagotovljeno prezračevanje fekalno-kanalizacijskega sistema.

 

Bronasta priznanja

 

EKODOM skupina d.o.o.

Podjetje Ekodom, ki se ukvarja z inovativnimi trajnostnimi rešitvami, si je zaslužilo bronasto priznanje za izdelavo posebnega namenskega vijaka, ki se vstavi v zemljo s pomočjo posebnega ključa. Pri uporabi te inovativne rešitve ne kopljejo in ne poškodujejo trave.

Comtron d.o.o.

Za iznajdbo novega, modernega načina pristopa na trg, bronasto priznanje prejme podjetje Comtron.

Na letošnjem sejmu MOS so predstavili davčno blagajno, ki je prilagojena pametnim telefonom in tabličnim računalnikom. Njihova rešitev je primerna za start-upe in rastoča podjetja.

Suvenir sivke

Za popolnoma domače, slovenske proizvode iz sivke, se bronasto priznanje podeli podjetju Suvenir sivke. Podjetje izdeluje izdelke iz sivke, ki jo pridelujejo na lastnih poljih sivke. Najdemo lahko razne kozmetične izdelke, dišeče svečke, kulinarične izdelke in darila.

POSEBNA priznanja Celjskega sejma:

 

Privredna komora Crne gore za celovito predstavitev delovanja črnogorskih institucij in črnogorskega gospodarstva v okviru države partnerice na 52. sejmu MOS.

Ministarstvo ekonomije Crne gore za celovito predstavitev delovanja črnogorskih institucij in črnogorskega gospodarstva v okviru države partnerice na 52.sejmu MOS

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je prejela posebno priznanje za moderno zasnovan razstavni prostor in celovitost predstavitve ob 50. obletnici delovanja.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je dobilo posebno priznanje za celostno podobo predstavitve »Stičišče znanosti in gospodarstva.«

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Posebno priznanje je prav tako prejelo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo za inovativno urejeno in celostno podobo prostora ter kakovostni program na področjih internacionalizacije, podjetništva, tehnološkega razvoja, turizma, notranjega trga, regionalnega razvoja in lesarstva.

 

Priznanja Mestne občine Celje

NATAŠA ŠIRIĆ s. p., Trg 2, 8280 Brestanica za izdelek »ročno kvačkana nakupovalna torba«

Nataši Širić s. p. se podeli posebno sejemsko priznanje za tradicionalne izdelke domače obrti. Podjetje Nataša Širić, s. p., izdeluje vezenine, ki so pomemben del bogate tradicije kulturne dediščine Slovenije. Ponujajo širok spekter ročno kvačkanih izdelkov, med drugimi tudi nakupovalne torbe, ki so narejene iz recikliranega materiala. Izdelek je prejel tudi certifikat Rokodelstva Slovenije art&craft.

SOVEN, d. o. o., Mariborska cesta 48, 2352 Selnica ob Dravi za izdelek »100 % naravno ležišče iz slovenskih BIO materialov«

priznanje za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost razstavljenih izdelkov.

Začetki podjetja Soven segajo v leto 1996, ko je bila blagovna znamka ustanovljena. Ležišča predstavljajo novost na svetovnem tržišču, so ortopedska in varujejo zdravje, saj nudijo optimalno podporo hrbtenici in zagotavljajo vse pogoje za pravilen razvoj telesa v fazi odraščanja. Ležišča so iz naravnih slovenskih materialov (volneni filc, bombažno blago, kokosova ali lateks vlakna), ki uravnavajo toploto in vlago, odbijajo prah in pršice ter ne dajejo občutka mokrote. Ležišče pozimi greje in poleti hladi, zaradi posebne sestave pa omogoča uporabo nastavljivega vzglavja. Celotna proizvodnja sledi ekološkim standardom, izdelki ne vsebujejo nobenih kemičnih sredstev, zato je podjetje za svoj produkt prejelo  certifikat BIO.

SAVNE CAFUTA PTUJ, d. o. o., Spuhlja 96, 2250 Ptuj za izdelek »zunanja troizmenska savna z notranjo krmilno enoto«

priznanje za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost razstavljenih izdelkov. Podjetje Savne Cafuta Ptuj že od leta 1970 zagotavlja najvišje standarde kakovosti, kar se kaže tudi pri izdelovanju njihove inovativne savne, ki nudi enostavno uporabo kombinacije finske, infra in zeliščne savne v isti kabini. Savno je možno namestiti kjerkoli zunaj, bodisi na vrtu, balkonu ali terasi. Za delovanje je potreben le dovod elektrike. Lahko jo personalizirajo, videz in velikost prilagodijo naročniku, ter jo dostavijo sestavljeno ali razstavljeno.

VERA MRAK, s. p., Ulica IX. Korpus 20, 6310 Izola za izdelke iz »sivke«

priznanje za kakovost, tržno zanimivost in izvirnost razstavljenih izdelkov.

V ponudbi podjetja Vera Mrak, s. p., najdemo raznovrstne izdelke narejene iz slovensko pridelane sivke,  ki so popolnoma naravni in ekološki. Sivko gojijo sami v zaledju Izole. Imajo privlačne, uporabne in učinkovite izdelke, ki jih lahko uporabimo kot kozmetične pripomočke, v zdravstvene namene ali celo kot dodatek v kulinariki. Njihovi izdelki so novost na trgu, saj tovrstnega darilnega programa v Sloveniji ne izdeluje še nihče. Za izdelke so prejeli tudi certifikate Eko in Art Craft Obrtne zbornice Slovenije.

Priznanja Obrtne zbornice Slovenije

Navadna sejemska priznanja

 1. Maremico d.o.o. za posteljo Box Spring One.
 2. Comtron d.o.o. za inovativen izdelek in software rešitev TRONpos Androide Lite davčno blagajno.
 3. Nataša Širić s.p. za izdelek domače in umetnostne obrti – ročno kvačkani nahrbtniki.
 4. Plastika Bevc d.o.o. za izdelek Nelipot stik.
 5. Sekcija kovinarjev pri OZS za celovito skupinsko sejemsko predstavitev izdelkov in članov sekcije pri OZS.
 6. Sekcija plastičarjev pri OZS za celovito skupinsko sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov sekcije pri OZS.
 7. Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS za celovito sejemsko predstavitev uspešnega povezovanja Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS z institucijami gospodarstva, šolstva, akademsko in znanstveno sfero.
 8. Ulica obrti za celovito predstavitev obrtnih poklicev.
 9. Območna obrtno – podjetniška zbornica Krško za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.
 10. Območna obrtno – podjetniška zbornica Črnomelj za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.
 11. Območna obrtno – podjetniška zbornica Metlika za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.
 12. Območna obrtno – podjetniška zbornica Ormož za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev članov.
 13. Sekcija domače in umetnostne obrti pri OZS

BRONASTI CEH

Savne Cafuta Ptuj d.o.o.

Podjetje Savne Cafuta Ptuj d.o.o. je družinsko podjetje in je vodilno slovensko podjetje, ki proizvaja savne. Za razstavljeno kombinirano savno, tri v enem – finska, infra rdeča in zeliščna, ki je plod slovenskega znanja si po oceni komisije zasluži bronasti ceh.

SREBRNI CEH

Lesna galanterija, Danijel Gajšt s.p.

Podjetje Lesna galanterija, Daniel Gajš s.p. je majhno družinsko podjetje, ki je specializirano za izdelavo tako enostavnejših kot oblikovno in konstrukcijsko zahtevnejših lesenih izdelkov. Podjetje izdeluje izdelke pretežno iz masivnega lesa. Za razstavljene lesene stopnice, ki je plod slovenskega znanja in dela si po oceni komisije zasluži srebrni ceh.

ZLATI CEH

Kronoterm d.o.o.

Podjetje Kronoterm d.o.o. je vodilno slovensko podjetje na področju toplotnih črpalk, vse bolj se uveljavljajo tudi na mednarodnih trgih. Za razstavljeno unikatno Adapt toplotno črpalko, ki je najvarčnejša evropska toplotna črpalka tipa zrak-voda, ki je obenem ena najtišjih na tržišču. Neslišna notranja enota ji omogoča, da je tišja od delovanja računalnika oziroma je kar petkrat tišja od vseh drugih toplotnih črpalk na tržišču, ki je plod slovenskega znanja in dela si po oceni komisije zasluži zlati ceh.

 

 

 

WEB FAIR