fbpx
KOLUMNA SEJEMSKEGA POPOTNIKA / “Ne povem vam svoje ideje, ker mi jo boste ukradli!”
14/09/2019
MOS-ovi podjetni talenti – Naravno zdrav pes
14/09/2019

Sejem skozi oči obiskovalcev

Predzadnji sejemski dan je bil v zaznamovan s soncem in dobrimi poslovnimi idejami. Obiskovalce smo povprašali, kaj jih je privabilo na sejem.

Kako to, da ste se letos odločili za obisk 52. MOS-a?

Na sejem pridem vsako leto, saj nikoli ne razočara. Imam pravilo, da nikoli ne zamudim sejma v Radgoni in pa seveda MOS-a. V Celju živim že 62 let in vidim, da v času sejma mesto res zaživi, saj pridejo ljudje iz cele Slovenije in tudi širše v naše mesto. To me ne moti, ampak me celo veseli, saj imamo res veliko za pokazati in to ne samo na sejmu.

– Bojan iz Celja

 

Ali na sejmu iščete kaj specifičnega ali ste prišli “samo pogledat”?

Če povem po pravici, sem kar malce čakal na sejem, ker v hiši menjujemo okna in sem slišal od sosedov, da so nekaj let nazaj dobili tukaj najboljšo ceno. Sicer še nisem bil pri vseh ponudnikih, ampak z malo pogajalskih sposobnosti, mislim, da bom dobil res dobro ponudbo. Se vidi, da ponudniki med sabo kar malce tekmujejo za stranke. Mene to ne moti (smeh).

-Damjan iz Ločice ob Savinji

 

Vidim, da imate polne vrečke, bi skoraj potrebovali nakupovalni voziček. Nam morda zaupate, kaj vse ste našli zase?

Ah, ne sprašujte, nisem nameravala nič kupiti. Ampak tamle zadaj so me popolnoma prevzeli robotski čistilci oken. Na besedo ne bi verjela, ampak demonstracija me je prepričala, robot se z vakumom prisesa na okno in ga nato sam očisti. Čudo tehnike. Cena se mi ni zdela pretirana, ko pa mi je prodajalec ponudil popust ob nakupu dveh, pa sem enega vzela še za mamo. Sedaj pa tovorim vse nazaj v avto.

-Nada iz Šmarja pri Jelšah

 

Med potepom po sejmu pa smo naleteli tudi na mlado družino, ki je tavala med avtodomi in prikolicami. Povedali so nam, da iščejo nove možnosti za letni dopust, saj so se hotelov in apartmajev naveličali. Priznali so, da za nakup trenutno nimajo sredstev, se pa zagotovo zanimajo za najem. Oče je povedal, da je na spletu pregledal kar nekaj ponudbe in ponudnikov, ampak ga samo slike niso prepričale. Na MOS so se prišli prepričat kakšna je razlika med 6 in 6,5 metri in kaj bi zanje pomenila 10-dnevna selitev dveh otrok v hišo na kolesih. Svetovalci so bili kar hitro za mano z njimi in jim že razkrivali vse male skrivnosti, ki jih čakajo na novi dopustniški poti.

In ravno to je tisti faktor X, ki na koncu odloča. Sejem je še kako živ in ponuja toliko več kot druge oblike informiranja. MOS je in vedno bo največji in najboljši prostor za izmenjavo mnenj, sklepanje poslov in seznanitev z vsemi novostmi na enem mestu.

 

WEB FAIR