fbpx

Dvig kakovosti zaposlitev v turizmu za zagotavljanje 5-zvezdičnih doživetij, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorat za turizem in Slovenska turistična organizacija

Dvig kakovosti zaposlitev v turizmu za zagotavljanje 5-zvezdičnih doživetij, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorat za turizem in Slovenska turistična organizacija

Za uresničitev zastavljenih strateških ciljev in vizije slovenskega turizma so zelo pomembni znanje, strokovnost in kakovost storitev. Zato bo na posvetu osrednjo pozornost namenjena kadrom v slovenskem turizmu, nadgradnji kompetenc in ustrezni motiviranosti zaposlenih. Svetovna turistična organizacija je letošnji svetovni dan turizma posvetila temi »Turizem in delovna mesta: Boljša prihodnost za vse«. Na posvetu bodo predstavljeni različni projekti, ki vplivajo na razvoj kadrov v gostinstvu in turizmu. Podrobneje se bomo seznanili z nastajanjem Nacionalne sheme certificiranja podjetij na osnovi upravljanja s kadri, v kratkem bomo spoznali namen  Kompetenčnih centrov za trajnostni turizem, ki je bil oblikovan v letu 2019 in ugotovitve z izsledki Ciljno-raziskovalnega projekta o kompetencah v gostinstvu in turizmu. Predstavljen bo javni razpis MGRT za vodilne destinacije, kjer bodo sredstva prvič namenjena tudi usposabljanju zaposlenih v gostinsko-turističnih podjetjih in nastajanje master planov za turistične makroregije. 

Prav tako bomo predstavili novo nacionalno shemo certificiranja podjetij na osnovi upravljanja s kadri in druge ukrepe in aktivnosti, ki jih izvajamo v sodelovanju s partnerji. 

Na dogodku bomo spregovorili tudi o butičnosti v turizmu , kako butičnost razume trg in spoznali, kako je na tem področju v Sloveniji, s poudarkom na kakovosti zaposlitev, ki so predpogoj za realizacijo 5-zvedičnih doživetij. Predstavljeni bodo rezultati analize in podane smernice za aktivacijo večje dodane vrednosti v slovenskem turizmu.

Datum

12 Sep 2019

Čas

09:30 - 12:30

Lokacija

Dečkova cesta 1, 3000 Celje, Slovenija
KRAJ DOGAJANJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WEB FAIR