fbpx

Podjetna Slovenija 2019 – tema: Digitalizacija prihodnost MSPjev in Semenski kapital za razvojni preboj podjetij, Slovenski podjetniški sklad, Direktorat za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo in Služba za razvojna sredstva

Podjetna Slovenija 2019 – tema: Digitalizacija prihodnost MSPjev in Semenski kapital za razvojni preboj podjetij, Slovenski podjetniški sklad, Direktorat za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo in Služba za razvojna sredstva

Na dogodku Podjetna Slovenija 2019 bodo uvodoma predstavljene različne možnosti finančnih spodbud  Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (v nadaljevanju: MGRT) za mikro, mala in srednje velika podjetja. Dogodek bo razdeljen na dva večja tematska sklopa, in sicer na: 

  1. Tematski sklop: Digitalizacija prihodnost MSPjev
  2. Tematski sklop: Semenski kapital za razvojni preboj podjetij

V okviru prvega tematskega sklopa bodo lahko podjetniki pridobili vse informacije na enem mestu v povezavi z digitalizacijo oz. transformacijo podjetij. Predstavljene bodo enostavne spodbude manjših vrednosti, ki jih ponuja Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: SPS) v obliki vavčerjev in jim na ta način že pomaga na poti k digitalnemu razvoju, prav tako bo SPS podrobneje predstavil nov razpis v okviru katerega lahko podjetja prejmejo nepovratna sredstva za digitalno transformacij podjetij. Pomembno vlogo bo v prvem delu odigralo tudi Digitalno inovacijsko stičišče (DIH Slovenija), ki podjetjem nudi pomoč pri digitalni transformaciji, prav tako bo javna agencija SPIRIT Slovenija predstavila ukrep »e-poslovanje 2019-2022«.

Drugi tematski sklop se navezuje na linijo lastniškega financiranja v okviru katere SPS preko produkta semenski kapital financira mlada inovativna podjetja s potencialom globalne rasti.  SPS letos v okviru Sklada skladov SID banke ponuja mladim inovativnim podjetjem za hitrejši preboj na trg ter rast na trgu osvežene razpise semenskega kapitala, ki vključujejo tudi povečanje angažiranja zasebnih investitorjev na področju vlaganja v zgodnje razvojne faze inovativnih podjetij. 

V okviru dogodka bo v prvem in drugem tematskem sklopu  sodelovalo tudi že podprto podjetje preko SPSa , ki bo iz prve roke predala slušateljem izkušnje o ugodnosti pridobljenih  finančnih instrumentih SPSa.  

Na dogodku bodo organizirane tudi INFO točke vseh sodelujočih institucij (MGRT, SPS, SID Banka, DIH Slovenija in potencialno še katera podporna institucija MSPjem), kjer bodo zainteresirani lahko prejeli še bolj konkretne odgovore na podlagi individualnega svetovanja.

Datum

11 Sep 2019

Čas

11:30 - 14:30

Lokacija

Dečkova cesta 1, 3000 Celje, Slovenija
KRAJ DOGAJANJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WEB FAIR