fbpx
Sejemski trojček Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika ter Moto boom izpolnil sloves najpomembnejšega tovrstnega sejma v regiji!
12/05/2019

Največji strokovni sejem za mojstre, poznavalce in ljubitelje odprl svoja vrata

Celjski sejem je po le mesecu premora ponovno zaživel. Na enem mestu tokrat združuje zadnje trende iz avtoservisne dejavnosti in avtomobilizma, gospodarskih vozil in logističnih rešitev ter nekaj poslastic iz sveta motociklizma. Sejmi so ena redkih priložnosti, da se strokovna javnost ter ostali obiskovalci in ljubitelji jeklenih konjičkov spoznajo z  zadnjimi novostmi in aktualnimi temami. Razglašeni pa so bili tudi zmagovalci izbora za slovensko Gospodarsko vozilo leta.

Štiri dni bo knežje mesto bogatil bienalni trojček sejmov Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika in Moto boom. Sejmi s področja avtomobilizma, motociklizma, prevozništva in logistike na celjsko sejmišče prinašajo zadnje trende in novosti. Z velikim številom uglednih blagovnih znamk, ki jih je letos kar preko 300, edini in največji tovrstni sejem v Sloveniji prinaša nepozabno doživetje za strokovnjake kot tudi ostale ljubitelje vozil in dodatne opreme.

»Prepričana sem, da trojček sejmov, ki je v prvi vrsti namenjen stroki, mojstrom, poznavalcem, seveda pa tudi ljubiteljem dveh, treh, štirih koles, obiskovalcev ne bo pustil ravnodušne, saj so se razstavljavci potrudili, da na sejem vsaki dve leti pripeljejo zadnje novosti iz teh področij, skupaj s partnerji pa smo poskrbeli za strokoven, poučen, letos pa tudi adrenalinsko obarvan spremljajoči program,« je poudarila Renata Košenina, vodja sejma.

21. sejem Avto in vzdrževanje predstavlja vso opremo za avtomehanične, avtoličarske, avtokleparske delavnice, vulkanizerje, avtoelektroniko, avtomobilske rezervne dele, motorna in menjalniška olja, meroslovne rešitve, avtokozmetiko, ročno in specialno orodje, diagnostiko, kompresorje ter ostalo dodatno opremo. 11. sejem Gospodarskih vozil in logistike razveseljuje s sodobnim voznim parkom srednjih in težkih gospodarskih vozil, avtobusi, priklopniki in polpriklopniki, specialnimi in komunalnimi vozili, dvigali in dvižnimi platformami ter vsem kar spada zraven; od pnevmatik in goriv do navigacijskih in telekomunikacijskih sistemov, ki ponujajo sodobne informacijske rešitve. Na sejmu so predstavljene tudi logistične rešitve; storitve skladiščenja, avto logistika, carinske rešitve, … Obiskovalci pa lahko letos prvič sami preizkusijo MAN-ov dostavnik. Ne manjka niti trendov in novosti za ljubitelje motociklizma. Na 13. sejem Moto boom si lahko ogledate motorna kolesa in motocikle, enduro motorna kolesa, skuterje, štirikolesnike, našli vso motoristično opremo in vse ostalo, kar spada k motociklizmu.

»S sejemskim trojčkom Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika ter Moto boom zaključujemo letošnjo zelo bogato sejemsko pomlad. Letos prvič smo izvedli sejem Agritech, ki je dosegel odličen obisk. Marčni sejmi in Mednarodni industrijski sejem pa so močno presegli obisk, slednji za kar 30 %. Upamo, da se bo trend nadaljeval s prihajajočim sejemskim trojčkom,« je povedal izvršni direktor Celjskega sejma d.d. mag. Robert Otorepec.

Ford Trucks F-MAX, Mercedes-Benz Sprinter, MAN Lion’s City E, Volkswagen e-Crafter in MAN eTGE so slovenska gospodarska vozila leta 2019

 

Uredništvi revij Transport & Logistika ter Mehanik in voznik sta na zaključni slovesnosti v okviru sejma Gospodarska vozila & Logistika v Celju že štirinajstič razglasili zmagovalce izbora za slovensko Gospodarsko vozilo leta.

Letos so se vozila pomerila v štirih kategorijah: tovornjak leta, avtobus leta, dostavnik leta in prvič tudi v kategoriji e-Gospodarsko vozilo leta. V prvem delu izbora so kandidatom glasove prisodili bralci obeh revij z elektronskim glasovanjem in poštnimi glasovnicami. V drugem delu pa je morala svoje mnenje povedati še novinarska žirija, ki je kandidate za zmagovalce ocenjevala po različnih kriterijih. Tudi letos je bila zaradi konkurenčnosti vozil v vseh štirih kategorijah odločitev težka, pri nekaterih kandidatih so na koncu odločale le podrobnosti in dejansko stanje na slovenskem trgu.

 

Na seznamu zmagovalcev izbora z več kot desetletjem tradicije pa so se predhodnikom iz prejšnjih let po obeh krogih glasovanja letos pridružili:

Slovenski tovornjak leta 2019 – Ford Trucks F-MAX

Slovenski dostavnik leta 2019 – Mercedes-Benz Sprinter

Slovenski avtobus leta 2019 – MAN Lion’s City E

Slovensko električno gospodarsko vozilo leta 2019 – Volkswagen e-Crafter/MAN eTGE

Tudi letos je bila zaradi konkurenčnosti vozil v vseh štirih kategorijah odločitev težka, pri nekaterih kandidatih so na koncu odločale le podrobnosti, razlagajo v uredništvih.

WEB FAIR