fbpx
Slovenski inženirji v koraku s časom
11/04/2019
Ultramaratonci letos ne bodo užili lepot Logarske doline
07/06/2019

Mednarodni Industrijski sejem zabeležil rekordno rast obiska!

Mednarodni Industrijski sejem je v štirih sejemskih dneh od 9. do 12. aprila obiskalo več kot 15.000 obiskovalcev, kar je nekaj več kot 25 % rast obiska. S tem je presežen rekord iz leta 2005. Sejem je prejel odlične ocene obiskovalcev in razstavljavcev, ki dodatno potrjujejo velik pomen sejma v regiji. Zelo dobre razmere v industriji pa odpirajo možnost za nadaljnjo rast sejma in krepitev njegove vloge kot prostora, kjer se vsaki dve leti predstavijo ključne novosti in dosežki industrije ter sklene največ novega posla v regiji.

 

Prvi rezultati raziskave, ki jo na Celjskem sejmu redno izvedejo med razstavljavci in obiskovalci sejmov, kažejo, da je več kot 43 % anketiranih razstavljavcev potrdilo sklenitev novega poslovnega dogovora neposredno na sejmišču. 79 % razstavljavcev je svoj nastop ocenilo za uspešen, kar 21 % celo za zelo uspešen. Zadovoljstvo izraža tudi podatek, da je kar 97 % razstavljavcev tokratni Mednarodni industrijski sejem ocenilo kot boljši (57 %) ali enak tistemu pred dvema letoma. Da participacija na tovrstnem sejmu prinaša mnogo poslovnih prednosti in priložnosti, dokazuje tudi število razstavljavcev, ki se vedno znova odloči sodelovati na Mednarodnem industrijskem sejmu. Kar 72 % je takšnih, ki so se sejma udeležili vsaj trikrat.

Tudi obiskovalce je sejemsko dogajanje navdušilo, saj jih je 98 % navedlo, da je sejem izpolnil njihova pričakovanja. To se izraža tudi v oceni sejma, ki je bila le nekaj manj kot 90 % vprašanih 5 ali 4. Obiskovalci so sicer kot najpogostejši razlog obiska sejma navajali ogled sejemske ponudbe in novosti, sejem pa so obiskali, ker je sejemska vsebina povezana z njihovim delom oz. so z njimi povezani tako poslovno, kot zasebno. Največ (39 %) obiskovalcev je sejem obiskala zaradi ponudbe orodjarstva in strojegradnje, nekaj manj (36 %) zaradi varjenja in rezanja, ostale je pritegnilo zanimanje o razstavljenih materialih in komponentah. Zelo spodbudna pa je tudi napoved ponovnega obiska sejmov, saj je skoraj 90 % obiskovalcev že odločenih, da bodo sejem ponovno obiskali.

Poleg obiskovalcev iz Slovenije so bili med obiskovalci številni tujci tako iz držav balkanskega polotoka (BiH, Črna Gora, Hrvaška, Makedonija, Romunija, Srbija) ter držav srednje in zahodne Evrope (Avstrija, Nemčija, Italija, Madžarska).

Prav tako zgovorna je tudi statistika pri razstavljavcih, saj smo letos lahko zopet govorili o rekordni udeležbi razstavljavcev. Sejem je potekal v sedmih razstavnih dvoranah na 21.000 kvadratnih metrih, na okoli 350 razstavnih prostorih pa se je predstavilo kar 900 blagovnih znamk iz kar 32 držav sveta.

Podeljena sejemska priznanja in razglašeni državni prvaki v varjenju

 

Del sejemskega dogajanja je bila podelitev tradicionalnih sejemskih priznanj. Med 13 prijavljenimi izdelki in storitvami, sta si  po prepričanju strokovne komisije zlati priznanji prislužili podjetji Gorenje Orodjarna d.o.o. in KMS d.o.o.. Gorenje Orodjarna je dobila zlato priznanje v kategoriji proizvajalci za svoje progresivno orodje za izdelavo izredno zahtevnih kosov iz pločevine, KMS pa v kategoriji zastopniki s programsko opremo in konstrukcijskimi prilagoditvami stroja, ki zagotavljajo kakovost izdelkov s sprotnim merjenjem parametrov in uravnavanjem količine izbrizganega materiala. V kategoriji proizvajalcev je srebrno sejemsko priznanje prejelo podjetje Kočevar d.o.o., bronasto pa Inoteh d.o.o.. V kategoriji zastopniki je srebrno sejemsko priznanje prejelo podjetje Topomatika d.o.o., bronasto pa VSM ABRASIVES s.r.o..

Na sejmu je med drugim potekalo tudi 6. državno prvenstvo varilcev, ki so ga s pomočjo pokroviteljev organizirali Društvo za varilno tehniko Maribor, Sindikat SKEI Slovenije ter Celjski sejem. Udeležilo se ga je 33 tekmovalcev, ki so se pomerili v dveh postopkih varjenja. V varilnem postopku MAG, kjer je tekmovalo 20 varilcev, se je najbolje odrezal Hazim Hodžić iz podjetja Altaj. V varilnem postopku TIG, kjer se je pomerilo 13 varilcev, pa je prvo mesto osvojil Matej Kožuh iz podjetja Preis d.o.o.. Ob tej priložnosti so Društva za varilno tehniko Krško, Ljubljana, Maribor in Celjski sejem podelili še priznanje za življenjsko delo. Za strokovno delo in prizadevanje za razvoj varilske stroke v Sloveniji in njene prepoznavnosti v mednarodnem prostoru ga je prejel prof. dr. Janez Begeš.

 

Oglejte si bogato sejemsko dogajanje tudi v foto- in videogaleriji.

 

Na celjskem sejmišču maja sledi avto-moto-logo trojček

 

V barve sejemskega dogajanja bo sejmišče znova obarvano od 9. do 12. maja, ko Celjski sejem organizira tri strokovne avto-moto-logistične sejme. Pripravili bodo 21. sejem Avto in vzdrževanje in 11. sejem Gospodarska vozila in logistika. Sejem Moto boom pa bo doživel svojo 13. ponovitev.

Skupaj s partnerji bodo v Celju poskrbeli tudi za aktualno strokovno in atraktivno, adrenalinsko dogajanje za splošno javnost. Infrastruktura celjskega sejmišča namreč poleg kakovostnih sejemskih dvoran in zadostnega števila parkirnih mest v neposredni bližini obsega tudi obsežne zunanje razstavne površine. Te omogočajo številne spremljajoče aktivnosti, ki jih javnost na takih sejmih pričakuje. Del letošnjega sejemskega dogajanja bo tako spektakel na štirih kolesih z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki s svojim štirikolesnikom izvede salto nazaj. Prav tako bo potekala razstava predelanih vozil Custom show, omogočena bo testna vožnja lahkih gospodarskih vozil, obiskovalce pa bodo Šoferske mačke izzvale na mnoge spretnostne dvoboje.

 

WEB FAIR