fbpx

ČRNA GORA DRŽAVA PARTNERICA NA 52. MOS-u

 

Ministrstvo za gospodarstvo Črne gore je sprejelo vabilo organizatorja za partnerstvo v obliki »Države partnerice« na 52. Celjskem mednarodnem sejmu (MOS 2019) upoštevaje dolgoletno tradicijo in mednarodni sloves Celjskega sejma, kakor tudi možnosti, ki se odpirajo za nastop in predstavitev številnih podjetij na sejmu, organizacijo medsebojnih B2B sestankov, prezentacijo poslovnega okolja, investicijskega ambienta in potencialov. Nosilci organizacije udeležbe črnogorskih podjetij na tem sejmu, v okviru nacionalne stojnice Črne gore, so Gospodarska zbornica Črne gore (PKCG), Ministrstvo za gospodarstvo, Ministrstvo za kmetijstvo in razvoj podeželja, Ministrstvo za trajnostni razvoj in turizem, Investicijsko-razvojni sklad in Nacionalna turistična organizacija.

ČRNA GORA SE PREDSTAVI

 

Nastop Črne gore bo letos izjemno vsebinsko poln in bogat. Na sejmu bo nastopilo okrog 40 razstavljavcev in preko 200 udeležencev iz Črne gore.

 

Torek, 10. 9. 2019

Na otvoritvi sejma 10. septembra, bosta v imenu Črne Gore kot države partnerice, spregovorila predsednik Gospodarske zbornice gospod Vlastimir Golubović in ministrica za gospodarstvo v Vladi Črne gore gospa Dragica Sekulić, nato bodo umetniki iz Črne gore izvedli glasbeno-scenski performance.

 

Sreda, 11. 9. 2019

Poleg tega bo otvoritev stojnice Črne gore na Celjskem sejmu pospremil zanimiv kulturno umetniški program, ki se bo nadaljeval naslednji dan, 11. septembra, v okviru “Dnevov Turizma Črne gore” preko promocije aktivnega turizma, s promocijskimi video spoti, mimohodom mažoretk, nastopom folklornega ansambla, mimohodom mask, nastopom klape Assa Voce.

 

NE SPREGLEJTE!

Istega dne ob 20.00, bo v Vodnem stolpu v Celju uprizorjena gledališka predstava “Pometnja pitomca Terlesa” (Zablode gojenca Törlessa), v produkciji NVO “Atak” in priredbi Vaska Raičevića.

 

B2B PRILOŽNOSTI

Vedoč, da so sejmi izvrstna priložnost za razgovor in srečevanje gospodarstvenikov, posebej izpostavljamo tri zelo pomembne dogodke, ki jih skupaj s svojimi partnerji iz Slovenije organizira PKCG:

 

 

Predstavitev poslovnega in investicijskega ozračja in glavnih projektov za potencialne investicije v Črni gori, kar bo, upamo, zelo zanimivo za podjetja iz Slovenije ter vse udeležence sejma, bo potekala preko prezenatacije “Črna gora vaš partner”, dne 12. septembra in preko “Dneva investicij”, dne 13. septembra.

 

RAZSTAVLJAVCI

Črna gora se je letos potrudila, da se vsem udeležencem sejma predstavi s precej raznovrstnejšo in zanimivejšo ponudbo. Tako bodo s svojimi nastopi na stojnicah zastopani renomirani črnogorski podjetniki in proizvajalci:

  • mesa in mesnih izdelkov,
  • mleka in mlečnih izdelkov,
  • vina in žganja,
  • oljk,
  • medu,
  • kozmetičnih preparatov na osnovi medu, izdelkov usnjene galanterije,
  • ročno pletenih in vezenih tkanin in podobno.

 

AKTIVNOSTI TUDI V LJUBLJANI

Nastop na Celjskem sejmu bo Črna gora izkoristila, da se predstavi tudi v Ljubljani. Tako se bo, kot smo predhodno navedli, 11. septembra ob 10.00 v Gospodarski zbornici odvil “Poslovni forum Črna gora – Slovenija”, nato pa bo istega dne na Stritarjevi ulici od 17.00 do 20.00 sledil izredno zanimiv umetniški in glasbeni program, s predstavitvijo dela turistične ponudbe Črne gore ob degustaciji črnogorskega pršuta in vina.

Zatem bo v Narodni galeriji ob 20.00 potekal sprejem s priložnostnim programom in koktajlom, na katerem bodo goste nagovorili predsednik PKCG, ministrica za gospodarstvo in minister za kulturo Črne gore. Program v Ljubljani bosta zaokrožili gledališka predstavo “Mlijeko u prahu” (Mleko v prahu), v produkciji NVO “Atak” in režiji Stevana Bodrože, ki bo uprizorjena 12. septembra ob 19.00 v Mini teatru in koncert popularne skupine “Who See”, ki se bo odvil na Starem/Gornjem trgu 12. septembra s pričetkom ob 20.00.

 

Črna gora pričakuje, da se bo s partnerstvom in uspešnim nastopom na Celjskem sejmu dodatno izboljšalo že tako dobro gospodarsko, politično in kulturno sodelovanje med Črno goro in Slovenijo.

52. MOS - Država partnerica Črna Gora

WEB FAIR