fbpx
Kako lahko sami izkoristite zdravilne učinke aloje
17/03/2019
Najlepši poročni šopki na enem mestu
17/03/2019

Narava lahko (po)zdravi raka

»35 letni moški z diagnozo enega od najbolj smrtnonosnih rakov se je – potem ko so mu napovedali le nekaj mesecev življenja – po mučni kemoterapiji odločil še za zdravljenje s konopljo,« je na predavanju o zdravljenju raka s konopljo na sejmu Altermed, poudaril Božidar Radišič iz PEST – društva za človekove pravice.

Rešil ga je visok odstotek THC-ja, oziroma 240 gramov tega zdravilnega zelišča, ki ga je jemal v obliki rektalnih svečk in nosnega spreja. Podobno se je zgodilo s 14–letno punčko, ki je imela vrsto levkemije, danes pa zdrava obiskuje srednjo šolo. »Takih in podobnih primerov je še več, se pa uporaba konoplje in doziranje od primera do primera razlikuje,« poudarja Radišič in nadaljuje: »Najbolj učinkovite so rektalne svečke, saj pride do najmanj neželenih stranskih učinkov, seveda pa jo lahko uživamo tudi oralno, v obliki inhalacij – te pridejo v poštev pri pljučnih boleznih, v obliki nazalnega in oralnega pršila (pri možganskem raku ali drugih težavah z glavo) in v obliki tinktur.«

Ne le uživanje konoplje, pri zdravljenju raka je potrebno spremeniti tudi način življenja, mišljenja in uživanje hrane. Olje črne kumine, olje mareličnih jedrc, ingver z medom, limonada s sodo, seme pegastega badlja (primeren za tiste, ki so na močnih terapijah oziroma za tiste, ki imajo obremenjena jetra), ingver z medom, limon sok in soda bikarbona ter kokosova maščoba so le nekatere od sestavin, ki naj bi pomagale pri zdravljenju raka. »Pri bolnikih z rakom možganov, je maščoba ključna sestavina pri zdravljenju. Ljudje zmotno mislijo, da se redijo od maščobe. Ne, redijo se od prekomernega vnosa sladkorja in ogljikovih hidratov, ki ob vsem sproščajo še ogromno prostih radikalov, ki spodbujajo nastanek raka,« poudarja Radišič. Zatorej je dolgotrajno jemanje statinov za zniževanje holesterola škodljivo, saj pripomorejo k nastanku Alzheimerjeve in Parkinsonove bolezni. »Nikoli ne moremo pojesti toliko maščob, da bi jih bilo v telesu preveč, sladkorjev pa lahko in ti so škodljivi. Pri raku je pomembno, da uredimo prehrano, izločimo vse rafinirane sladkorje in povečamo vnos antioksidantov,« še dodaja Radišič.

Izkušnje rakavih bolnikov kažejo, da pomagajo tudi čaga, ekstrakt kočevske jelke, reiši gobe, seme pegastega badlja, konopljino, laneno in olje črne kumine, pa s flavonoidi bogata zelenjava, bazilika, brokoli, zeleni šparglji. »Vsem, ki so bili na kemoterapijah, priporočam tudi uporabo zeolita, ki je pomemben pri razstrupljanju telesa še zlasti če se zdravijo na konvencionalen način. Pri uporabi Zeolita je treba popiti vsaj 2 litra vode dnevno. Pomemben je tudi pH telesa, ker se rak v bazičnem okolju težje razvija. Ph telesa naj bo nad 7, Idealno je, če je med 7,4 in 7,6, najbolje ga je meriti zjutraj, na tešče, preden karkoli zaužijemo.«

WEB FAIR