fbpx
Vsak dan tono in pol odpadne hrane
15/03/2019
Znani najbolj spretni cvetličarji in vrtnarji
15/03/2019

Pomlad je tu!

Morda še ne koledarsko, a na Celjskem sejmišču se je že začela. Danes so svoja vrata odprli štiri izmed šestih Marčnih sejmov: Altermed, Kulinart, Flora in Festival kave Slovenija. Že danes so privabili lepo število ljudi, ki so jih zanimale najrazličnejše naravne rešitve za bolečine ali samo za zdrav način življenja, domače dobrote, najrazličnejši okusi kave in druženje ob njej ter vse za delo na vrtu, po katerem lepo vreme kar kliče.

Danes so bile, času primerno, na urniku razprave o podnebnih spremembah in o tem, kako se nanje pripraviti. Sočasno je potekala tudi izmenjevalnica semen, cepičev, znanja in dobrin, ki se je za dobro prakso izkazala že v preteklih letih. Pomembno mestopa je našla še kako aktualna tematika o boju proti zavrženi hrani. Več o tem, kaj se je dogajalo lahko preberete tukaj.link na članek o zavrženi hrani.

Že jutri (16. marca 2019) se bosta štirim sejmo pridružila še sejma Poroka in že 42. Čebelarski dnevi ApiSlovenija, ki v Celje privabijo čebelarje s vseh koncev. Na otvoritvi ob 10.00 bo spregovorila kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec in čebelarji se že veselijo, da jo bodo lahko v živo seznanili s problemi, ki jih tarejo. Sledil bo pester strokovni program za čebelarje in njihove družine. Te bodo gotovo našle kaj zanimivega tudi na ostalih petih sejmih, ki ponujajo silno pester program. Kaj se bo dogajalo na posameznem sejmu, si lahko ogledate tukaj. Če ste eden izmed srečnežev, ki se namerava letos poročiti, pa vas bo razveselila novica o outletu poročnih oblačil v zgornjem nadstropju hale L. Pridružite se nam pri praznovanju pomladi!

WEB FAIR