fbpx
Podjetje CGS: Nova tehnologija 3D tiskanja
19/10/2018
MIS 2019 – Izboljšave in izzivi zaščite orodij s trdimi zaščitnimi prevlekami
07/12/2018

1. Feel the Future of Gaming presegel pričakovanja

Danes se zaključuje prvi festival videoiger pri nas Feel the Future of Gaming. 4-dnevno dogajanje je svoj vrhunec doživelo v petek in soboto, ko so poleg predstavitve glavnih ponudnikov gamerske opreme in iger sejem preplavili tekmovalci EPICENTRA LAN17. Poleg LAN Party-ja so potekali tudi turnirji FIFA19, PES 2019, ekskluzivno pa so se na #FTFGaming-u zvrstile tudi kvalifikacije za svetovno prvenstvo RedBull Escape Room.

FIFA19 s komentatorjem v živo

Že med tednom so za pestro dogajanje poskrbeli nogometaši NK Celje, NK Krško in NK Velenje, ki so se pomerili z obiskovalci, tekmo pa je v živo komentiral Mitja Knez, ki je sicer dobro znan televizijski in radijski komentator. V petek in soboto je potekal uradni FIFA19 turnir, ki je na sejem privabil številne navdušence te priljubljene nogometne video igre. Po težkem boju je zmagovalno mesto zasedel Jean Pernik, ki je za nagrado prejel IPhone XS.

RedBull Escape Room na #FTFGaming dobil zmagovalce prvih kvalifikacij

Prav Feel the Future of Gaming je postal prizorišče prvega kvalifikacijskega turnirja za RedBull Escape Room World Championship. Zagotovo so bila pričakovanja še toliko višja zaradi lanskoletnega uspeha slovenske ekipe, ki je zmagala na prvem RedBull Escape Room svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Prve kvalifikacije so postregle s številnimi izjemnimi ekipami, med katerimi pa je na koncu premoč pokazala ekipa NerdHerd.

Dvodnevni LAN party privabil več kot 300 navdušencev

Društvo za elektronske športe SPID.si je organiziralo turnir EPICENTER LAN17, ki je privabil okoli 350 navdušencev, šestih različnih iger. Igralci so se zbrali v petek popoldan ter dolgo v noč, pravzaprav jutro, igrali skupinski del iger. Po kratkem počitku, kar na samem prizorišču, se je v soboto ob 10. uri, tekma nadaljevala in ob koncu dneva postregla s peščico najboljših. Zmagovalne ekipe oz. posamezniki v posameznih igrah so bile:

Rocket League – Zagreb 360 Gaming

League of Legends – Zagreb 360 Gamnih

Hearthstone – Luka »Lavvek« Črneli

Counter Strike Global Offensive – Tihbot

PUBG – Zagreb 360 Gaming

FORTNITE – NoU

PRO EVOLUTION SOCCER 2019

Še eden izmed turnirjev, ki je potekal na letošnjem #FTFGamnig-u je bil PES 2019. V petek in soboto dopoldan so potekale kvalifikacije, popoldan pa je šlo zares! Turnir je potekal brez prijavnine, k sodelovanju so povabili tudi naključne obiskovalce. Okoli 17. ure smo dobili glavnega zmagovalca Domen Pečnik, nagrado – Nanon revolution kontroler pa so prejeli kar 4 najboljši.

WEB FAIR