fbpx
V Celjskem sejmu pridobili pravico do uporabe znaka CO2 neutral
11/01/2018
Zbiranje ponudb za najem lokala
15/02/2018

2. Karierni sejem MojeDelo.com in 5. Festival izobraževanja v Celju odpirata letošnjo sejemsko sezono

17. januarja na celjskem sejmišču o kariernih priložnostih in zaposlitvenih možnostih

V sredo, 17. januarja, bodo na celjskem sejmišču na svoj račun prišli vsi, ki iščejo ali ponujajo nove zaposlitvene priložnosti oziroma se šele odločajo o svoji karierni poti. Celjski sejem d.d. v sodelovanju z zaposlitvenim portalom MojeDelo.com pripravlja 2. Karierni sejem MojeDelo.com in 5. Festival izobraževanja. Na celodnevnem brezplačnem dogajanju se bo predstavilo več kot 40 razstavljavcev, od tega devet izobraževalnih institucij, ki bodo predstavile izobraževalne programe za otroke, mladino in odrasle.

Program 2. Kariernega sejma MojeDelo.com in 5. Festivala izobraževanja, ki ju bo mogoče obiskati med 10. in 18. uro, bo sestavljen iz predstavitve izobraževalnih ustanov, poklicev in podjetij, ki iščejo nove sodelavce. Obiskovalci se bodo lahko s strokovnjaki pogovorili o iskanju zaposlitve, pristopih in željah za karierni razvoj ter pripravi na aktivno iskanje zaposlitve. Izvajala se bodo psihometrična testiranja in analize za obiskovalce ter aktualna predavanja o delovanju trga dela. Med drugim bo mogoče izvedeti, kje se skrivajo delovna mesta, ki ne bodo nikoli javno objavljena, kaj pomeni aktivno iskanje zaposlitve in katere metode iskanja zaposlitve se najbolj učinkovite za uspešno zaposlitev. 

Pomladno sejemsko prebujanje tretji vikend v marcu

Po kariernem sejmu in festivalu izobraževanja bo sejme v Celju znova mogoče obiskati 17. in 18. marca, ko Celjski sejem pripravlja kar šest dogodkov za vse ljubitelje lepega in koristnega ter zdravega in aktivnega. Celjsko sejmišče bo v celoti polno, saj bodo v istem terminu na sejmišču 23. sejem Flora, 17. sejem Poroka, 14. sejem Altermed, 41. ApiSlovenija, 3. Kulinart in 3. Festival kave Slovenija. Sejemski vikend prinaša ugodne nakupe izdelkov za pomladni začetek del na vrtu, prikaze novih trendov, številne nasvete za zdrav, vitalen in uravnotežen način življenja ter neposreden stik z največjimi mojstri zdravega življenja.

Aprila (18.-21. aprila) v Celju postavljajo nove temelje mednarodnemu tehnološkemu sejmu TechExpo Celje, kjer bodo tradicijo svojih strokovnih bienalnih sejmov nagradili z novimi vsebinskimi področji. Sejem bo pokrival dolgoletna vsebinska področja energetike ter industrijskega vzdrževanja in čiščenja, kjer bodo še več poudarka dali avtomatizaciji, mehatroniki in industrijski elektroniki. Dodajajo pa novo tehnološko področje lesnoobdelovalnih strojev, orodij in repromateriala ter gozdne tehnologije. Novo vsebinsko področje tvori celoto in omogoča predstavitev novim ponudnikom izdelkov in storitev.

Največja poslovno-sejemska prireditev regije 51. MOS od 11. do 16. septembra 2018

V Celjskem sejmu letos nadaljujejo s še bolj izrazito segmentacija sejma MOS na pet vsebinskih področij, ki se je ob njegovem jubileju v 2017 izkazala za pravo pot razvoja sejma. Na 51. MOS zato predstavljajo MOS Dom, MOS Teh, MOS Tur, MOS Biz in MOS Plus. S petimi MOS-i v Celjskem sejmu sledijo ciljni usmerjenosti svojih obiskovalcev in razstavljavcem omogočajo jasno pozicioniranje znotraj bogatih vsebin največjega sejma v regiji.

Od 17. do 19. oktobra bo na celjskem sejmišču mogoče obiskati 2. sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future, ki je bil zelo dobro sprejet v strokovni javnosti in ima velik potencial rasti v prihodnje. Sejemsko sezono bo tudi prihodnje leto v Celju zaključil erotični sejem sLOVErotika (30. november-2. december 2018).

V Celjskem sejmu pridobili pravico do uporabe znaka CO2 neutral

V Celjskim sejmu nadaljujejo tudi svojo zeleno usmerjenost oz. zavezo k trajnostnemu razvoju z zmanjševanjem vpliva na okolje. Na podlagi izračuna in verifikacije ogljičnega odtisa so pristopili k izravnavi svojega ogljičnega odtisa in med prvimi podjetji v Sloveniji pridobili potrdilo o doseganju ogljične nevtralnosti oz. pravico do uporabe znamke CO2 neutral. Za izravnavo uporabljajo emisijske kupone certificiranih projektov mednarodno priznanih standardov CDM (Clean Development Mechanism), VCS (Verified Carbon Standard) ali Gold Standard.

Po tem, ko so v Celjskem sejmu d.d. med prvimi v Sloveniji na svoje strehe že leta 2008 namestili sončno elektrarno, so si v celotnem investicijskem obdobju posodobitve sejemske infrastrukture in kongresnega dela prizadevali dosegati najvišje standarde ob upoštevanju vseh smernic energetske učinkovitosti stavb. Energetsko učinkovita razsvetljava, novi sistemi ogrevanja in hlajenja s toplotnimi črpalkami, hitra polnilnica za električna vozila so le del ukrepov, ki so jih uvedli na sejmišču.

Poraba električne energije, ogrevanje, hlajenje, logistika ali potovanje prispevajo k ogljičnemu odtisu tako posameznika kot tudi pravne osebe. Ogljični odtis je količina neposrednega ali posrednega izpusta CO2 in drugih toplogrednih plinov v naše ozračje. Z uporabo znamke CO2 neutral sporočajo svojo aktivno skrb za učinkovito rabo energije, manj izpustov emisij in s tem odgovornost za prihodnost našega planeta.

WEB FAIR