fbpx
Radi v Sloveniji, pa morajo in želijo biti tudi v tujini
20/04/2018
Na mladih gozdarjih svet stoji
21/04/2018

Če nisi na sejmu, ne obstajaš

Razstavljalci pozdravljajo novo zasnovo tehnološkega sejma TechExpo Celje, na katerem se tokrat predstavlja skoraj 500 najboljših blagovnih znamk s področja energetike, vzdrževanja, avtomatizacije in lesnopredelovalne industrije.

Nasmehi na obrazih razstavljavcev so najbrž tudi posledica dobrih gospodarskih razmer na trgu, ki deležnike spodbujajo k dodatni promociji in iskanju novih, drugačnih priložnosti. In ena takih je tudi sejem TechExpo Celje, ki po novem poleg dolgoletnih vsebinskih področij energetike ter industrijskega vzdrževanja in čiščenja, pokriva še tehnološka področja avtomatizacije, mehatronike in industrijske elektronike ter lesnoobdelovalnih strojev, orodij in repromateriala ter gozdne tehnologije.

»Stanje v gospodarstvu je trenutno zelo dobro, tudi klima je pozitivna, posledično pa je takšno tudi stanje v naši dejavnosti,« pravi Lucijan Helbl iz podjetja Ulbrich hidroavtomatika d.o.o., ki se ukvarja z hidroavtomatiko. »Cilji podjetja v naslednjih letih bodo kakovostna rast in razvoj podjetja, na rešitvah iz področja avtomatizacije, pa tudi sistemskih rešitvah in integraciji le teh v prakso.« Sejma, ki bo bieanalni, se bodo najverjetneje spet udeležili. »Če nisi na sejmu, te praktično ni,« pa je prepričan Peter Grilc iz podjetja Hypex, industrijska avtomatizacija d.o.o.. »Dela je polno za vse. Stanje v gospodarstvu je trenutno dobro, in če se želiš potruditi, najdeš povsod veliko poslovnih priložnosti. Treba jih je izkoristiti,« pravi Miha Žnidarič iz podjetja Kovimex d.o.o.. Sejma so se udeležili zato, da se pokažejo še kakšnemu novemu potencialnemu partnerju, si pa želijo, da bi se v prihodnje tu našli prav vsi, ki se ukvarjajo s področjem avtomatizacije.

Lucijan Helbl, Ulbrich hidroavtomatika d.o.o.

Kovimex d.o.o.

Peter Grilc, Hypex, industrijska avtomatizacija d.o.o

Na 1. TechExpo Celje so tako prisotni tudi proizvajalci, uvozniki in distributerji izdelkov in storitev, povezanih z avtomatizacijo, mehatroniko, sistemi meritev, testiranja in kontrole v industriji, montažo in operativno tehnologijo, računalniškim vidom, sistemi za pozicioniranje, tehnologijo pogonov (rotacijska in linearna), senzoriko, sistemi nadzora, sistemi in napravami za varovanje in opazovanje, napajalnimi sistemi, software – aplikativnimi rešitvami.

Področje energetike je vsebinsko namenjeno inštalaterjem strojnih instalacij, projektantom in elektro distributerjem. Učinkovito vzdrževanje je cilj vsakega podjetja, na sejmu pa je posebna pozornost namenjena vzdrževanju, ki ga narekujejo panoge v energetiki, elektroniki in lesnoobdelovalni industriji.

Program lesnoobdelovalni stroji, orodja in repromaterial ter gozdna tehnologija je popolnoma nov vsebinski sklop, ki je namenjen lesni industriji in mizarskim delavnicam. Lesna stroka v Sloveniji namreč praktično nima svojega neodvisnega strokovnega dogodka, ki bi vodilnim igralcem na tem področju omogočil predstavitev novosti, idej in strategij. Ciljna skupina obiskovalcev so mizarji, proizvajalci pohištva, žagarski obrati, tesarji, parketarji, gozdni delavci.

Video izjave razstavljavcev TechExpo Celje 2018. 

Sejem je mogoče obiskati le še danes, do 17. ure.

WEB FAIR