Digitalizirano Ministrstvo za javno upravo
19/10/2018
Podjetje CGS: Nova tehnologija 3D tiskanja
19/10/2018

Evropski Blockchain meetup

Tehnologija blockchain je ena najpomembnejših sil v digitalni transformaciji zasebnega in javnega sektorja ter gospodarstvu na splošno. Blockchain lahko služi kot dober vzvod za združevanje vseh deležnikov, ki so vpleteni v vrednostne verige, in tistih, ki jih regulirajo: proizvajalcev, posrednikov, končnega kupca – ter tudi vlad. S tem namenom je danes na sejmu inovativnih digitalnih rešitev Feel the future potekal Evropski blockchain meetup.

Dogodek so organizirali Evropski blockchain HUB, Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS in Celjski sejem, v sodelovanju z Evropsko komisijo, UNECE, Dravinjskim poslovnim klubom in partnerskimi organizacijami.

Dogodka se je udeležil tudi Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je v uvodnem nagovoru povedal kako ponosen je, da je Slovenija ena najbolj prepoznanih držav na področju blockchain tehnologije. Podaril je pomembne korake, ki so se v preteklem letu morali zgoditi, tudi na državni ravni, da je temu danes tako ter izpostavil izzive, ki so še pred nami.

»Namen srečanja je povezati akterje na področju razvoja blockchain tehnologij, videli smo da je vlada zavezana nadaljevanju prejšnje aktivnosti. Tukaj je bil tudi minister za gospodarstvo, ki je pokazal zavezo sprejemanju zakonodaje na tem področju, kar je zelo pomembno za razvoj industrije. Drugič, predstavila so se uveljavljena podjetja in tretjič, predstavila so se podjetja z novimi idejami. Tako da so cilji, ki smo si jih zadali, zelo lepo izpolnjeni« je povedal predsednik in generalni direktor Evropskega blochchain HUB-a Blaž Golob.

WEB FAIR