Če ne vložim danes, bom moral jutri dvakrat več
18/04/2018
Aktivnih odjemalcev električne energije v Sloveniji še ni
19/04/2018

Na sejmu TechExpo Celje tudi veliko slovenskega znanja in tehnologije

Novi temelji tehnološkega sejma TechExpo Celje, ki se te dni odvija na celjskem sejmišču, so se izkazali za pravo potezo organizatorja Celjski sejem d.d.

Naslednik sejma Energetika-Terotech, ki je pokrival področje energetike in industrijskega vzdrževanja, se je okrepil s še dvema pomembnima področjema avtomatizacije in lesne industrije, ki sta za nadaljnji razvoj slovenskega gospodarstva še kako pomembni.  Na enem mestu je zbrana ponudba več kot 500 blagovnih znamk iz Slovenije in tujine in tako je TechExpo Celje na enem mestu združil znanje, razvoj in posel, obiskovalcem pa omogočil dostop do informacij in številnih poslovnih priložnosti.

Na področju energetike se predstavljajo podjetja kot so Kovintrade d.d. Celje, Hypex d.o.o., Minergia d.o.o., Agregat d.o.o., Seltron d.o.o., Weishaupt d.o.o., Omega Air d.o.o., Ika Žiri d.o.o., Gia-s industrijska oprema d.o.o., Procesni inženiring d.o.o., Veto veletrgovina d.o.o., Atlas Copco d.o.o., Dom – Titan d.d., Pichler & CO d.o.o., Inpro d.o.o., Zmaj d.o.o., Belimo Automation Handelsges m.b.H. , na področju vzdrževanja Halder d.o.o., Primakem d.o.o., Tinex, trgovska družba d.o.o., Haberkorn d.o.o., Ulbrich Hidroavtomatika d.o.o., Hennlich d.o.o., Hoffmann GmbH, La & Co d.o.o., Tio pnevmatika d.o.o., Dečar produkt d.o.o., Komp-r družba za energetske rešitve d.o.o., Lotrič Meroslovje d.o.o., Kovimex d.o.o., Strojna Maribor d.o.o., PS d.o.o., FBS elektronik d.o.o., ABC Maziva d.o.o., Dimas d.o.o., Fuchs maziva LSL d.o.o., Dimer d.o.o., Tesnila Bogadi d.o.o., Vista hidravlika d.o.o.. S področja avtomatizacije naj izpostavimo le nekaj vodilnih podjetij kot so Lipro d.o.o., Hypex d.o.o., T3 Tech d.o.o., Minitec d.o.o., Legada d.o.o., Schrack Technik d.o.o., Tipteh d.o.o., Miel d.o.o. ter s področja lesno obdelovalnih strojev Ledinek d.o.o., Koimpex s.r.l., Totus d.o.o., Lesoprodukt d.o.o., TRO – rezalna orodja d.o.o. ter številni drugi.

Pomemben del sejemskega dogajanja predstavlja tudi strokovni program z aktualno tematiko s področji sejma. V četrtek je v ospredju energetika, petek je namenjen Dnevu vzdrževalcev, sobota pa je posvečena gozdarjem, saj se bo odvijalo Mednarodno tekmovanje gozdnih delavcev pod pokroviteljstvom SIDG- Slovenski državni gozdovi, ki je tekmovanje zasnovano kot prikaz dejanskega dela v gozdu in zato zanimivo tudi za splošno javnost.

Organizator sejma, družba Celjski sejem, obiskovalce vabi, da si za lažje načrtovanje sejemskega obiska dnevni program dogajanja ogledajo na www.ce-sejem.si, kjer je objavljen tudi seznam razstavljavcev. Sejem bo sicer mogoče vse dni obiskati med 9. in 17. uro.

Video dogajanje prvega sejemskega dne.