Narava lahko (po)zdravi raka
17/03/2019
Vrtičkanje z industrijsko konopljo?
17/03/2019

Najlepši poročni šopki na enem mestu

Na zadnji dan marčevskega šestorčka pomladnih sejmov so na celjskem sejmišču podelili nagrade za najbolje ocenjene poročne šopke. Kandidati so svoje kreacije obiskovalcem predstavili na 8. veliki promocijski razstavi poročnih šopkov na sejmu Poroka, izmed vseh sodelujočih pa je strokovna komisija izbrala 6 tistih, ki so s svojimi šopki najbolj izstopali.

Nagrade so s ponosom podelili izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec, Ernest Božič iz podjetja Oasis in predsednik Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Simon Ogrizek. Slednji je dejal, da je komisija pri ocenjevanju vedno pozorna na štiri elemente – idejo, barvo, kompozicijo in tehniko. »Letos pa je bila še posebej pomembna tehnika, saj so morali biti šopki v Oasis stojalu,« je povedal in dodal, da so bile ključne tudi pomladne barve.

Prvo nagrado za najlepši poročni šopek je tako prejela cvetličarka Katarina Zupančič Dežman iz podjetja Cvetje ELI. Na drugem mestu ji je sledila Natalija Pintar iz podjetja PUP. Na tretje mesto se je s svojim šopkom uvrstila Jana Jagodič iz svojega Cvetlično darilnega butika JANA, sledila pa ji je Monika M. Tajnšek, ki je prav tako iz podjetja PUP. Peto mesto pa sta si z istim številom zbranih točk delili Ružica Polajžer iz svoje Cvetličarne Ružica in Mateja Iršič iz PUP.