»AGRITECH UPRAVIČIL SLOVES NAJVEČJEGA STROKOVNEGA SEJMA KMETIJSKE IN GOZDARSKE MEHANIZACIJE«
03/02/2020
Vabljeni na ALTERMED SENIOR – vseslovensko srečanje upokojencev v Celju!
17/02/2020

Ne zamudite aktualnih tem, namenjenih občinam, na kongresu ENERGETIKA INTERKLIMA!

Spoštovana županja, spoštovani župan!

Sejem Energetika, ki pod to blagovno znamko vsaki dve leti poteka že od leta 1992, predstavlja osrednji strokovni dogodek s področja električne in toplotne energije v Sloveniji.

Zaradi velikih sprememb na tem področju, ki so pred nami oz. smo že skoraj sredi njih. Pripravljamo močno spremenjen koncept tega sejma. Evropske države so namreč sredi priprave Nacionalno-podnebnih načrtov, osrednjih dokumentov razvoja energetike v EU do leta 2030 s pogledom do leta 2050 in dalje. Smo že v spremembi energetske paradigme, ki ta sektor po več kot sto letih minimalnih sprememb sedaj postavlja na glavo.

Od 31. marca do 3. aprila 2020 bo tako na Celjskem sejmu potekal prenovljen sejemsko kongresni dogodek Energetika – Interklima. Gre za mednarodni dogodek o odgovornem, sodobnem in v prihodnost usmerjenim ravnanjem z energijo v stavbah, procesih, industriji in prometu. Osrednje tematike sejma bodo ohranjanje virov, uporaba obnovljivih virov ter povezljivost ogrevanja, elektrifikacija in mobilnost,  financiranje energetskih projektov, sodelovanje s tujimi partnerji, evropska in nacionalne zakonodaje, dolgoročne usmeritve energetike ter še mnoge druge.

Ker bo precej aktualnih tem namenjeno tudi občinam, vas vabimo, da si skupaj s svojimi sodelavci že zdaj rezervirate čas za obisk našega dogodka. Še posebej vas opozarjamo na dva posveta, ki bosta potekala v sredo, 1. aprila 2020 in sicer panel o Trajnostni zeleni mobilnosti, ki bo potekal od 10.00 do 12.30 ure in panel o Financiranju energetski projektov, ki bo potekal od 13.30 do 16.30 ure.

Udeležba na posvetih bo za vse, ki se boste prijavili do 10. marca, brezplačna. Prijavite se lahko na spletni strani Celjskega sejma na podstrani https://ce-sejem.si/sejmi/aprilski-sejmi-2020/energetika/kongres/

O ponudbi na razstavnem delu sejma in celotnem štiridnevnem programu kongresnega dela vas bomo še obveščali, danes pa vas želimo obvestiti o ponudbi glede financiranja energetskih projektov, ki bo namenjena občinam. Na posvetu o financiranju boste med drugim lahko prisluhnili predstavnikom Evropske investicijske banke, SID banke, Eko sklada. Predstavniki SBRA – Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja v Bruslju bodo predstavili možnosti EU financiranja, celovit pregled EU programov, povratna in nepovratna sredstva, govorili bomo o energetskem pogodbeništvu v praksi.

S predstavniki Evropske investicijske banke, SID banke, SBRA, Eko sklada pa se boste imeli priložnost tudi individualno pogovarjati o financiranju vaših konkretnih projektov, saj bodo le-ti imeli vse štiri dni na sejmu svoje pisarne. Je pa za sestanke z njimi potrebna predhodna najava. Zaželjeno je, da vaše kratke povzetke projektov ali osnutkov projektov pošljete vnaprej, da se boste na sestanku o njih lahko že povsem konkretno pogovarjali.

Do 10. marca zbiramo prijave za sestanke s predstavniki EIB, SID banke, SBRA in Eko sklada. Prijave za sestanke zbiramo na elektronski naslov: [email protected]

Za vse dodatne informacije vam je z veseljem na voljo ga. Renata Košenina, e-mail: [email protected], tel: 03 5433 201.

Z iskreno željo, da boste sprejeli naše vabilo, vas lepo pozdravljamo.

CELJSKI SEJEM d.d.

mag. Robert Otorepec