fbpx
Uradno sporočilo za javnost družbe Celjski sejem d. d. o prestavitvi sejma ApiSlovenija
09/03/2020
Izjava izvršnega direktorja, Roberta Otorepca za STA
14/05/2020

»Sejemska dejavnost lahko bistveno pripomore k ponovnemu zagonu gospodarstva!«

Negotovost, s katero se v tem trenutku soočamo številna slovenska podjetja, je najmanj skrb vzbujajoča, za mnoge pa predstavlja največjo poslovno stisko, ki so jo kadarkoli doživljali. Kot največje in najmodernejše sejmišče v Sloveniji, Celjski sejem vsako leto predstavlja kanal za predstavitev več kot 2.000 različnih podjetij iz Slovenije, Evrope in sveta. Skozi naša vrata vstopi okoli 250.000 ciljno usmerjenih obiskovalcev. Vse to pa se bo, ob predpostavki, da država ne sprejme konkretnih smernic in ukrepov, ob koncu letošnjega poslovnega leta zmanjšalo za kar 80%.

 

Sejemska in kongresna dejavnost, ki predstavljata glavnino poslovanja družbe Celjski sejem d. d. sta dejavnosti z enim izmed največjih multiplikativnih učinkov na druge panoge. Za mnoga podjetja, ki razstavljajo na naših sejmih, to predstavlja ustvarjanje tudi do 70% njihovega letnega prometa. Prav tako je od sejmov odvisnih nešteto podizvajalcev in podjetij, kot so postavljavci in ponudniki razstavnih prostorov, nastanitve, cateringi, logisti, prehrambeni ponudniki, ponudniki prevajalskih storitev, mediji, honorarni sodelavci ipd. Ob misli na njihove stiske, se nam trga srce.

 

Pozivamo vlado k čimprejšnji razjasnitvi ukrepov za opravljanje sejemske dejavnosti

 

V pismu, ki smo ga že naslovili na pristojne na ministrstvih, smo podali konkretne predloge za ponovni zagon sejmov v Sloveniji, ki lahko pomembno doprinesejo k hitremu, uspešnemu in trajnostnemu zagonu slovenskega gospodarstva ter tako zmanjša nastalo škodo podjetjem. Podobne ukrepe že sprejemajo v Nemčiji, ki se zaveda pomena sejmov za njihovo gospodarstvo.

 

Celjski sejem z več kot 50-letno tradicijo organiziranja sejmov, predstavlja nenadomestljiv kanal za predstavitev številnih podjetij, prav tako brez pomoči države na nitki visijo zaposlitve naših zaposlenih, številnim podizvajalcem in drugim dejavnostim v naši okolici, pa že sedaj grozi propad.

 

Zato pozivamo Vlado RS, da čimprej sprejme jasne ukrepe za ohranitev sejemske dejavnosti v Sloveniji in posledično pomaga številnim drugim podjetjem, da zaženejo kolesje svojega posla v pravo smer!

 

————

Poziv za pomoč sejemski industriji

WEB FAIR