fbpx
Poročni šopek naj spodbudi čustva
18/03/2018
Novi tehnološki sejem TechExpo Celje – 500 najboljših blagovnih znamk na celjskem sejmišču od 18. do 21. aprila
16/04/2018

Slabo vreme ni prestrašilo obiskovalcev šestih pomladnih sejmov

Obisk v dveh dneh presegel zadnjega

Šest pomladnih sejmov in festivala 23. sejem Flora, 17. sejem Poroka, 14. sejem Altermed, 41. ApiSlovenija, 3. festival hrane in pijače Kulinart ter 3. Festival kave Slovenija je minuli vikend obiskalo 21.250 ljudi iz Slovenije in tujine. V Celjskem sejmu so tako zadnji obisk marčnih sejmov v 2017 presegli za okroglih 200 obiskovalcev. »Uspešno smo nadomestili en sejemski dan manj in kljub slabemu vremenu celo presegli zadnji obisk,« pojasnjuje izvršni direktor družbe Celjski sejem mag. Robert Otorepec. Še posebej pa organizatorja veseli, da je bilo sejemsko dogajanje zelo dobro ocenjeno s strani obiskovalcev.

Med obiskovalci so sicer prevladovali Slovenci, so pa sejmišče obiskali tudi vsi sosedje: Avstrijci, Italijani, Madžari. Zabeležili pa so tudi obiskovalce iz Nemčije. Obiskovalci so bili zelo zadovoljni s sejemskim dogajanjem, saj jih je več kot 81 % sejme ocenilo z najvišjima ocenama 4 in 5 (najvišjo oceno na 5-stopenjski lestvici je sejmom prisodilo kar 43 % anketiranih obiskovalcev). Svoj ponovni obisk v prihodnjem letu je že napovedalo 60 % anketiranih obiskovalcev, praktično vsi preostali pa ta trenutek še ne vedo oz. menijo, da je še prezgodaj za potrditev obiska tudi v marcu 2019.

Ker so tradicionalnim štirim marčnih sejmom letos pridružili še festival hrane in pijače Kulinart ter Festival kave Slovenija, so v Celjskem sejmu obiskovalce še posebej povprašali o teh sejemskih vsebinah. Med anketiranimi obiskovalci je bilo 46 % takih, ki so Festival kave Slovenija obiskali prvič, 34 % pa takih, ki so se udeležili vseh treh festivalov na celjskem sejmišču. Največji delež je na sejmišču popilo vsaj eno kavo, petina pa tudi več kot tri. Velika večina (82 %) jih je odgovorila, da na festivalu niso ničesar pogrešali, 56 % anketiranih obiskovalcev je zanimala tudi ponudba čaja, 55 % pa jih je na festivalu zanimal prodajni del.

Več o barvitem sejemskem dogajanju v foto & video galeriji sejmov.

Aprila na celjskem sejmišču Mednarodni tehnološki sejem TechExpo Celje

Po uspešnem marčnem sejemskem dogajanju bo na celjskem sejmišču znova živahno od 18. do 21. aprila, ko bo Mednarodni tehnološki sejem TechExpo Celje. TechExpo Celje bo pokrival dolgoletna vsebinska področja energetike ter industrijskega vzdrževanja in čiščenja. Dodajajo pa jima še nova tehnološka področja avtomatizacije, mehatronike in industrijske elektronike ter lesnoobdelovalnih strojev, orodij in repromateriala ter gozdne tehnologije. Nova vsebinska področja tvorijo celoto in omogočajo predstavitev novim ponudnikom izdelkov in storitev, poudarjajo v Celjskem sejmu. Na sejmišču pričakujejo skoraj 500 najboljših blagovnih znamk s tega področja.

WEB FAIR