fbpx

Tudi pri digitalizaciji ključni transparentnost, sodelovanje in zaupanje – tonska izjava ministra Borisa Koprivnikarja

Slovenija drvi po poti digitalne prihodnosti
19/10/2017
Ne le otrokom tudi odraslim na internetu grozi zloraba – tonski izjavi mag. Matjaža Dreva in Maje Vreča
19/10/2017

Tudi pri digitalizaciji ključni transparentnost, sodelovanje in zaupanje – tonska izjava ministra Borisa Koprivnikarja

»Slovenci smo tradicionalno skeptični do novitet. Ampak mislim, da se gradi postopno zaupanje. Digitalizacija služi samo dvema namenoma. Prvi je, da bomo mi kot posamezniki živeli bolje, drugi pa, da bomo poslovanje in poslovno okolje v Sloveniji izboljšali in bomo globalno bolj konkurenčni,« na vprašanje, kako se Slovenci odzivamo na digitalizacijo in spremembe, ki jih prinaša, odgovarja minister za javno upravo Boris Koprivnikar.

Minister Boris Koprivnikar, častni pokrovitelj sejma Feel the future, se je po uradni otvoritvi sprehodil med razstavljavci in si ogledal njihove predstavitve in ponudbo. »Nadušen sem, da je ta sejem končno zaživel, ker smo v Sloveniji dolga leta pogrešali tak sejem. Po drugi strani sem vesel, ko vidim razstavljavce, ki predstavljajo res inovativne rešitve. Srčno upam, da bo ta sejem šel v smer izmenjave inovativnih rešitev in združevanja, zato da bomo sposobni ponujanja kompleksnih rešitev tudi za druge po svetu. Prednost tega sejma vidim predvsem v tem, da začnemo Slovenijo graditi ne samo kot nišnega ponudnika določenih inovativnih proizvodov, ampak tudi kot resnega konkurenta na globalnih trgih za celovite informacijske rešitve,« je Koprivnikar povzel svoje prve vtise o sejmu.

Minister se je med ogledom sejma ustavil tudi na razstavnem prostoru Storitve digitalne Slovenije oz. Republike Slovenije katerega koordinator je njegovo ministrstvo. »Tako na Ministrstvu za javno upravo kot vlada v celoti smo zavezani k transparentnosti in odprtosti. Zavedamo se, da moramo pridobiti zaupanje državljanov v lastno državo in to zaupanje si je treba izboriti. Trdno sem prepričan, to dokazuje tudi praksa, da je najbolje, da transparentno objavljamo podatke, da zgodaj sodelujemo z zainteresiranimi javnostmi, ko se oblikujejo zakonski predlogi. Poslušati moramo industrijo, civilno družbo in znanost, o stvareh, ki jih priporočajo državi in jih potem tudi skupaj oblikovati. Transparentnost in sodelovanje sta ključ do uspeha,« poudarja Koprivnikar.

Izjava Boris Koprivnikar, minister za javno upravo

WEB FAIR