Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

54. MOS – Cilj je dosežen in presežen

Po dveh letih je MOS znova zaživel v vsej svoji veličini in obliki. Največji poslovno-sejemski dogodek pri nas si je znova nadel barve blišča.

SKUPAJ SMO DOKAZALI, DA JE MOS SEJEM IZJEMNIH RAZSEŽNOSTI – OBISKANOST ZA VEČ KOT 50 % VIŠJA KOT PRETEKLO LETO
Cilj letošnjega 54. MOS-a je bil, da privabimo 60.000 obiskovalcev. Zadnji, peti dan, z veseljem že ugotavljamo, da smo številke presegli. Uradni podatki bodo sicer prihajali še v naslednjih dneh, a prvi pregledi številk kažejo, da smo te napovedi presegli in se približujemo obiskanosti, ki smo jo beležili pred pandemijo. Kot smo lahko slišali od 600 razstavljavcev, ki so na ogled postavili tisoč blagovnih znamk, so z obiskanostjo sejma izredno zadovoljni.

»54. MOS je s svojim množičnim obiskom znova dokazal, kako pomemben je za slovensko gospodarstvo. Zadovoljni smo, da je letošnji sejem ponovno združil tako razstavljavce kot obiskovalce. Hvala vsem, ki ste MOS letos naredili tako edinstven in bogat v vseh pogledih,« je ob koncu sejma dejala podpredsednica upravnega odbora družbe Celjski sejem Nina Ermenc Pangerl.

RDEČA NIT 54. MOS-a JE BILA SAMOOSKRBA – TAKO KOT SMO ZAČELI, TUDI ZAKLJUČUJEMO
Celjski sejem bo v letu 2022 postal v celoti samooskrben. Še več, proizvedli bomo celo več električne energije kot jo sami potrebujemo. Celjski sejem ima 60.000 m2 sejmišča, od tega je 25.000 m2 pokritih površin, imamo pa tudi 5000 m2 zelenih površin in 2000 parkirišč. Trenutno smo 2/3 samooskrbni z električno energijo, saj ima sončna elektrarna Celjskega sejma 570 KW moč, kar pomeni, da pridelamo 600.000 kWh električne energije ali 235 ton manj CO2 emisij vsako leto. Če bi te podatke pogledali v luči narave in dreves, je to enako kot da bi vsako leto posadili 7020 dreves. Začeli pa bomo z gradnjo nove sončne elektrarne, ki bo še enkrat močnejša kot doslej in bomo celo proizvedli več energije kot jo sami potrebujemo, zato jo bomo tudi prodajali.

V sodelovanju s pravimi institucijami, organizacijami, spremljajočimi prireditvami in nenazadnje s pravim naborom ponudnikov, lahko rečemo, da smo konstruktivno prispevali k uresničevanju višjega deleža samooskrbe Slovenije in tudi letos uspešno sledili trendom zelenega in trajnostnega razvoja ter digitalno usmerjeni ureditvi družbe.

SPREMLJAJOČE PRIREDITVE ZAKLJUČILI S PODELITVIJO PRIZNANJ MLADIM V POKLICNIH SPRETNOSTIH NA TEKMOVANJU »SLOVENIASKILLS2022«

V sklopu 54. MOS-a je potekalo 7. nacionalno tekmovanje mladih strokovnjakov v poklicnih spretnostih SloveniaSkills2022 pod okriljem Centra RS za poklicno izobraževanje.

Direktor CPI mag. Janez Damjan je ob začetku prireditve dejal: »Naše poslanstvo je, da povezujemo trg dela in izobraževanje. Naše glavno sporočilo pa je, da je izobraževanje pomembno za vse nas.« Na podelitvi priznanj pa so zbrane pozdravili in nagovorili tudi direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Danijel Lamperger, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec in Jasna Rojc, vršilka dolžnosti direktorja Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih.

TEKMOVANJE SLOVENIASKILLS JE ZNANILEC DRUGAČNE PRIHODNOSTI
Luka Mesec je vsem sodelujočim čestital in dejal, da je tekmovanje SloveniaSkilss znanilec drugačne prihodnosti. »Prihodnost je v tem, da bodo vsi poklici cenjeni in spoštovani. Ne glede na to, kateri poklic opravljaš, je važno, da ga opravljaš dobro,« je še dodal minister.

Vsem mladim, ki se v svoji stroki trudijo izstopati in biti najboljši, v imenu Celjskega sejma iskreno čestitamo, zmagovalcem pa želimo veliko sreče in novih znanj, ko bodo na mednarodnem tekmovanju EuroSkills2022 na Poljskem zastopali barve Slovenije.

V DRUŽBI CELJSKI SEJEM SE NAVDUŠENO VESELIMO ŽE NASLEDNJEGA, 55. MOS-a
»Skupaj smo pripomogli k temu, da je MOS vsako leto vse bolj prepoznavno stičišče zabave in uporabnih informacij. Je kraj, kjer so se vedno sklepali dobri posli, snovale nove ideje in kjer je stik v živo še vedno najpomembnejši, « je povedal izvršni direktor družbe Celjski sejem Robert Otorepec in dodal:

»Vabljeni tudi naslednje leto, da z nami pišete nove sejemske zgodbe.«

GLAVNI NAGRAJENCI NAGRADNE IGRE »S KOLESOM NA MOS«
• ZLOŽLJIVO E-KOLO ECONO NAVIS S9 v vrednosti 1.163,90 eur je dobil Franc Borovnik.
• GORSKO KOLO SCOTT ASPECT 960 v vrednosti 729,00 eur je dobila Stanislava Perčič.
• ŽENSKO KLASIČNO MESTNO KOLO PUCH HANDS UP v vrednosti 549,00 eur je dobil Klemen Rožič.

Iskrene čestitke vsem nagrajenim!

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.