Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

MARČNI SEJMI 2024 – Uradno sporočilo po novinarski konferenci

Končno tukaj! Marčni sejmi kličejo!

Na Celjskem sejmu med 15. in 17. marcem 2024

Predstavljamo vam 5 izvrstnih sejmov, ki vas bodo navdušili! In kar je najbolje – da jih boste lahko obiskali z eno vstopnico – Festival kave Slovenija, Altermed & Flora, Dnevi lovstva, Dnevi športnega strelstva in ApiSlovenija. Podrobno boste spoznali vse skrivnosti dobre kave, raziskali vse možnosti dobrega počutja in zdravega načina življenja ter se naučili vse o samooskrbi, spoznali boste lovce, športne strelce in čebelarje. Ter seveda njihove izdelke, kupili boste lahko vso potrebno opremo in si našli nov hobi. Ampak začnimo lepo po vrsti, po sejmih. Spoznajmo jih!

 

18. Altermed & Flora: Odkrijte pot do zdravega življenja

Z nastopom pomladi se na Celjskem sejmu odpirajo vrata najbolj »zdravega« sejma v regiji – sejma Altermed & Flora. Sejem se bo odvijal od 15. do 17. marca  na Celjskem sejmišču, obiskovalcem v družbi razstavljavcev in vrhunskega strokovnega spremljevalnega programa na kar treh prizoriščih pa prinaša izjemno priložnost za raziskovanje in odkrivanje poti do izboljšanja življenjskega sloga in splošnega počutja.

Sejem že leta dviguje zavest o pomembnih temah našega zdravja. Tako boste na sejmu Altermed & Flora spoznali širok nabor izdelkov in storitev s področij alternativne medicine in naravne samooskrbe. Mednje sodijo prehranski izdelki in dopolnila, naravna kozmetika, kozmoterapija, zelišča in rastlinska zdravila,  kristali, poldragi kamni, zdravilni kamni, meteoriti, med in izdelki iz čebeljega voska, zdravstveni turizem, joga, eko čistila, glineni izdelki, sadike, liofilizirano sadje, orodje za oskrbo rastlin, visoke grede, izmenjevalnica semen, eko oblačila in obutev (za otroke in za odrasle), naravna gradnja, eko pohištvo in izdelki za zdravo bivanje, in mnogo več.

Ne smemo prezreti niti raznolike ponudbe segmenta Flora, kjer boste lahko kupili različne sadike ter se izobrazili o pripomočkih in vzgoji rastlin po naravni poti. Poseben poudarek bo na uporabi bio gnojil za trajnostno in ekološko vrtnarjenje ter na ponudbi izdelkov pridelanih po naravni poti – govorimo o doma vzgojenih bio/eko proizvodih. Tako bodo obiskovalci lahko odkrili kakovostne in trajnostne izdelke, ki podpirajo zdrav način življenja in okolje brez uporabe škropiv.

Altermed & Flora pa ni le sejemski dogodek, temveč ga spremlja tudi pestro dodatno dogajanje, ki se odvija na treh različnih prizoriščih s praktičnimi prikazi in interaktivnimi predavanji.

Izpostavljamo nekaj odmevnih predavanj:

 • Sanje Lončar »Kako do več energije«, »Kako pripravimo svoja superživila«, »Samooskrbna shramba«
 • Sabine Topolovec »Naravni pripravki za izboljšanje učnih kapacitet otrok«, »S hrano nad učne težave otrok«, »Začimbe namesto antibiotikov«, »Hitri pripravki za imunost«
 • na posebni predstavitvi boste spoznali trike za gojenje domačih sadik
 • Igor Šajn »Nam dom krade zdravje?«
 • Darja Sekulič »Kako ohraniti zdravje in notranji mir«
 • Zoran Železnikar »Razumevanje mehanizma bolezni preko duhovne plati človeka«
 • Urška Videmšek »Kaj imajo skupnega? holesterol, pritisk in bolečine«
 • Andreja Cepuš »Rodovne posesti v Sloveniji: celovitost življenja v povezavi z naravo v praksi«.

Vsem obiskovalcem Marčnih sejmov pa bo na voljo tudi kar nekaj terapij in vadb, kot so npr.:

 • Vadba za sočne hormone in čisto avro
 • Akupunktura in akupresura v živo z dvema zdravnikoma kitajske medicine
 • Skupinska terapija Zvočna kopel in vibracijska iniciacija
 • Skupinska terapija Energijska terapija sproščanja blokad.

V soboto 16. marca bo na sejmu prisoten tudi avtobus Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kjer bodo ves dan brezplačno opravljali teste za krvne skupine in nas osveščali o pomenu dobrega poznavanja svoje krvne skupine.

Z veseljem ugotavljamo, da bo na sejmu sodelovalo 120 Eko šol, ki bodo predstavljale projekte Odgovorno s hrano. V soboto 16. marca pa se bo odvijalo tekmovanje šol v pripravi zdravih jedi, s čimer si želimo poudariti pomen zdrave prehrane med mladimi. Recepti zmagovalnih jedi, ki jih boste lahko pokusili na samem sejmu in glasovali zanje, bodo navedeni tudi v reviji Jana.

V nedeljo 17. marca pa bo v atriju našega sejmišča dišalo po telečji obari, saj pripravljamo pravo tekmovanje iz kuhanja te okusne in vsem znane enolončnice. Tekmovanje pripravljamo v sodelovanju z Aktivom kmečkih žena Slovenije in bo poslastica za vse ljubitelje tradicionalne domače kuhinje.

Sejem Altermed & Flora je celovit dogodek, ki presega okvire običajnega sejma. Priložnost za nova doživetja in izboljšanje vašega počutja vas čaka med 15. in 17. marcem 2024 na Celjskem sejmu. Ne zamudite te edinstvene priložnosti ter odkrijte pot do naravne harmonije in zdravega življenja!

 

7. Festival kave Slovenija

Vas čudi, da je kava najbolj priljubljen napitek na svetu? Ko boste spoznali naš Festival kave, boste vedeli zakaj.

Letos se že veselimo sedmega izredno pestrega dogodka, ki smo ga še dodatno obogatili z drugimi butičnimi ponudbami, ki se odlično ujemajo s kavo. Med drugim bomo spoznali slovenske gin izdelovalce, pa tudi ponudnike slaščic, čajev in butičnih vin.

Festival kave Slovenija postavlja nove trende pri pripravi in pitju kave. Festival bo strokoven, poučen in poln novitet, v tej luči petkov dan prinaša zanimiva predavanja, sobotni dan pa se bo odvil v tekmovalnem duhu. Ste se kdaj vprašali kako kvaliteta vode in predvsem njen okus vpliva na okus kave, čaja … to boste lahko raziskovali in odkrivali na Festivalu kave, saj z veseljem naznanjamo, da bosta za nami sommelierja vode in čaja. Z nami na Festivalu kave bo tudi nosilec letošnjega Večerovega naziva Bob leta Bojan Lunežnik s svojim znamenitim ginom Swarog. Izjemno, kajne?

Pridružite se nam med 15. in 17. marcem na tridnevnem Festivalu kave Slovenija in se prepustite čarom kave ter odkrijte številne zanimivosti, povezane s tem čudovitim napitkom.

 

47. ApiSlovenija – največji strokovni čebelarski dogodek v Evropi

Med pomaga povsod! In riše nasmehe na obraze! Vabimo vas v čudežni, predvsem pa čudoviti svet čebelarstva. Na Celjskem sejmu nas letos že 47-ič zapored čaka ApiSlovenija – Dneva čebelarska v Celju.

V Sloveniji smo ponosni na bogato čebelarsko tradicijo in izjemno število čebelarjev. Na tem dogodku bomo lahko spoznali najnovejšo opremo, materiale in tehnologije, ki nam pomagajo razumeti, kako skrbeti za naše krilate prijatelje. Ne manjkajo niti predavanja, delavnice ter priložnosti za izmenjavo znanja med strokovnjaki in ljubitelji čebel.

ApiSlovenija ni le sejem, je tudi priložnost za srečanje s slovenskimi in mednarodnimi strokovnjaki ter ljubitelji čebelarstva. Skozi razstavni program in spremljevalne dogodke se lahko poglobimo v vse aspekte čebelarstva – od tehnologije čebelarjenja, do varovanja okolja in biotske raznovrstnosti.

Vabljeni 16. in 17. marca na ApiSlovenija, kjer bomo skupaj odkrivali čarobni svet čebel in njihov vpliv na naš planet.

 

2. Dnevi lovstva

Na enem mestu boste videli in spoznali najnovejšo ponudbo opreme, pripomočkov in dobrih nasvetov za lovstvo, hkrati pa se boste lovci med seboj podružili in tekmovali v kuhanju divjačinskega golaža. Veliko opreme boste lahko preizkusili prav na sejmu. Razstavljavci pripravljajo številna presenečenja za vas. Lovski dogodek brez primere!

Pomen lovske kulture bomo prikazali skozi njihovo delo, ki si v svojem poslanstvu prizadeva za ohranitev sonaravnega okolja in izboljšanje življenjskega prostora živalskih in rastlinskih vrst, posledično pa tudi za ohranitev in izboljšanje zdravega življenjskega okolja ljudi.

 

Gre za strokovni sejem v sodelovanju s Komisijo za lovsko strelstvo in lovsko orožje pri Lovski zvezi Slovenija, kjer bo razstavni program zajemal vso opremo in pripomočke, potrebne za uspešen in varen lov. Predstavili se bodo tudi strokovnjaki kinologije in sokolarstva. Ne zamudite tudi Kinološke zveze Slovenije, ki bo predstavljala lovske pasme psov. Če pa boste prisluhnili kakšnemu od lovskih pevskih zborov ali rogistom, se udeležili predavanja ter pojedli dober divjačinski golaž, bo vaš dan popoln!

 

1. Dnevi športnega strelstva

Gre za prvi tovrstni sejem pri nas – sejem za ljubiteljske in profesionalne navdušence športnega strelstva. Na enem mestu boste videli in spoznali najnovejšo ponudbo opreme, pripomočkov in dobrih nasvetov za športno strelstvo. Na sejmu bo prikaz različnih strelskih disciplin, hkrati pa boste lahko tukaj preizkusili veliko opreme za športno strelstvo.

Razstavni program bo zajemal bogato ponudbo opreme, pribora in pripomočkov športnega strelstva.

Program sejma nastaja v sodelovanju s Strelsko zvezo Slovenije, Slovensko zvezo za praktično strelstvo in Lokostrelsko zvezo, zato lahko pričakujete izjemno vsebino, kjer boste brez dvoma našli dovolj navdiha za svoj prosti čas. Lahko se boste srečali tudi z vrhunskimi športniki, ki dosegajo odlične rezultate po vsem svetu. Se vidimo na 1. Dnevih športnega strelstva na Celjskem sejmu med 15. in 17. marcem.

 

Podarite si dan, poln doživetij in obiščite 5 sejmov na 1 mestu!

Marčni sejmi 2024 med 15. in 17. marcem 2024.

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.