Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

Celjski sejem se je postavil ob bok največjim sejmom v tujini

Ob zaključku petih marčnih sejmov lahko ugotavljamo, da je Celjski sejem z marčnimi sejmi navdušil vse obiskovalce in razstavljavce in se je z organizacijo postavil ob bok največjim sejmom v tujini.

Na 3-dnevnih marčnih sejmih smo gostili 305 razstavljavcev iz 25-ih držav. V treh dneh se je zvrstilo več kot 120 dogodkov, prikazov in predavanj ter najrazličnejših tekmovanj.

Pri številu obiskovalcev smo zabeležili izjemen odziv. Če smo pred začetkom marčnih sejmov napovedali med 15.000 in 20.000 obiskovalcev, zdaj ob zaključku sejmov z veseljem sporočamo, da smo dosegli zgornjo mejo naših napovedi, dosegli smo torej okoli 20.000 obiskovalcev, kar pomeni, da se po številu obiskovalcev ponovno približujemo času pred epidemijo.

Tokrat smo imeli kar tri strokovne sejme, čebelarstvo, lovstvo in ribištvo, ki se s svojim močnim sporočilom po varovanju narave odlično dopolnjujejo z našo sejemsko zgodbo trajnosti in promoviranja zelene energije. Strokovni sejmi so gostili številne goste iz tujine, pripravili smo številna strokovna srečanja, predavanja in okrogle mize. Gostili smo jih v našem Kongresnem centru Celje, kjer smo z brezhibno urejenimi kongresnimi dvoranami poskrbeli, da so vsi dogodki potekali nemoteno in na najvišjem možnem nivoju.

 

Marčni sejmi so gostili tudi nekaj tekmovanj. Prvouvrščeni po posameznem tekmovanju so:

Tekmovanje iz latte art, ki je bilo 18.3.:

 1. Andrej Horvat
 2. Katja Fortuna
 3. Alen Robnik

Tekmovanje barista, ki je bilo 19.3.:

 1. Lana Kokl
 2. Nika Kuhar
 3. Špela Kuhel
 4. Bor Rolih
 5. Sara Klančnik
 6. Saša Miklavžina

Državno prvenstvo v jelenjem rukanju:

 1. Marko Mavri
 2. Tadej Klemenšek
 3. Franz Hirm

Tekmovanje iz kuhanja lovskega golaža:

 1. LD Izola
 2. Savinjski gamsarji
 3. LD Loče

 

Želimo vam lep sejemski pozdrav in se vidimo ponovno na novi sejemski dogodivščini, ki bo že prihodnji mesec. Od 18. do 21. aprila se bomo družili na Mednarodnem industrijskem sejmu in na sejmu Lestech.

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.