SEEnergy

Datum

15. - 17. maj 2024

Čas

09:00 - 18:00

Datum

15. - 17. maj 2024

Čas

09:00 - 18:00

SEEnergy for Tomorrow je nov kongresni dogodek s spremljajočo razstavo, ki bo nadomestil  sejem Energetika, ki je do leta 2018 vsako drugo leto potekal v Celju.

Gre za mednarodni dogodek, na katerem bomo vsaki dve leti pregledali napredek držav JV Evrope pri zelenem prehodu, sodelovanju med državami na tem področju, kakšne naloge nas čakajo, s kakšnimi ovirami se srečujemo in kako jih odpravljati, kakšne so tehnološke novosti, zakonodajne novosti, primerjali primere dobrih praks med državami. Namenjen bo tako domačim in tujim političnim odločevalcem, energetski stroki, gospodarstvu, lokalnim skupnostim, medijem, v manjši meri pa tudi gospodinjstvom, skratka vsem, ki so pomembni za tekoče izpeljan zeleni prehod.

Ker smo ta dogodek prepoznali kot pomemben kamenček v mozaiku zelenega prehoda Republike Slovenije, se je Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo v imenu Vlade RS aktivno vključilo v pripravo in organizacijo tega dogodka, sodelovala pa bodo tudi ostala ministrstva, ki tudi sicer sodelujejo pri zelenem prehodu Slovenije in mednarodnem sodelovanju na tem področju. Vključili smo državne agencije, organizacije, inštitucije, energetska podjetja in vse ostale deležnike, ki v praksi izvajajo zeleni prehod.

Ker je energetski prehod Slovenije v nizkoogljično družbo eden največjih izzivov za slovensko energetiko, gospodarstvo in državljane ter največji projekt po osamosvojitvi Slovenije,  se je v pripravo tega dogodka vključila tudi Vlada RS s pristojnimi ministrstvi in državnimi infrastrukturnimi podjetji.

 

Teme na dogodku leta 2024 bodo:

 • OVE (fotovoltaika, vetrna energija, biomasa, kogeneracija itd.),
 • trajnostna zelena mobilnost,
 • digitalizacija, povezljivost, fleksibilnost in avtomatizacija v energetiki, v tem sklopu tudi hranilniki električne energije,
 • geotermalna energija,
 • vodikove tehnologije in ostali plini v energetiki,
 • energetske skupnosti,
 • podporno okolje ( zakonodaja, ukrepi, spodbude, možnosti za financiranje energetskih projektov…).

 

Načrtujemo tudi srečanje pristojnih ministrov iz te regije, ki bodo govorili o sodelovanju med državami (na katerem izmed navedenih področij) in z ostalimi deležniki, ki so v teh državah odgovorni za zeleni prehod.

Računamo tudi na prihod obiskovalcev iz JV Evrope (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna, Gora gora, Makedonija, Kosovo…), saj se te države na energetskem področju srečujejo s podobnimi težavami kot Slovenija.

 

Več informacij po 10. novembru 2023.

Set a reminder

The event is just around the corner

 • 00

  dni

 • 00

  ur

 • 00

  minut

 • 00

  sekund

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.