Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

Mednarodni industrijski sejem po treh letih ponovno na ogled postavlja najnovejše dosežke svetovne industrije

Danes smo otvorili Mednarodni industrijski sejem v Celju za vse entuziaste in ljubitelje spreminjajočih se trendov industrije. Vračanje enega izmed največjih in najpomembnejših sejmov teh dejavnosti po treh letih, je zelo poglavitno za naše gospodarstvo, saj Slovenijo seznani s tehnologijami in novostmi, ki bodo omogočile napredek znotraj panoge.

Pomembnost sejma so na otvoritveni slovesnosti poudarili tudi izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec, podžupan mestne občine Celje Vladimir Ljubek ter Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki se je zaradi bolezni sejma tokrat udeležil virtualno. Med obiskovalci je bila prisotna tudi državna sekretarka mag. Polona Rifelj.

Prisotne na otvoritvi je najprej nagovoril in pozdravil mag. Otorepec ter podal spodbudne besede razstavljavcem. »Prepričan sem, da bo letošnji Mednarodni industrijski sejem po treh letih ponovno vsem obiskovalcem ponudil ogled vrste novosti, novih informacij in znanj ter olajšal nakupne odločitve. Vsem razstavljavcem se zahvaljujem za sodelovanje in vam želim, da bi dosegli in tudi presegli vse cilje, ki ste si jih zastavili z vašo predstavitvijo na letošnjem sejmu,« je dejal.

Podžupan MOC, Vladimir Ljubek je v svojem govoru potrdil pomembnost takšnih sejmov za razvoj družbe in gospodarstva na področju industrije. Spomnil se je tudi Mednarodnega industrijskega sejma iz leta 2019 in dejal: »Pred tremi leti je kar 99 % razstavljavcev je v anketi dejalo, da je bil njihov nastop na sejmu uspešen. Verjamem, da bo to tudi letos tako, da bo sejem odlično obiskan in da bo sklenjenih veliko novih poslovnih dogovorov.« V nadaljevanju je tudi čestital družbi Celjski sejem za organizacijo in zaželel uspešno predstavitev ter poslovne uspehe razstavljavcem.

Virtualno se je otvoritvi pridružil tudi minister Počivalšek, ki je izrazil močno veselje glede vrnitve Mednarodnega industrijskega sejma. Pripomnil je, da so inovacije, razvoj in novo znanje ključni dejavniki napredka gospodarstva, zaradi česar je še posebej pozdravil odločitev vodstva sejma, da obiskovalcem ponuja tudi strokovne vsebine. Nagovoril je tudi razstavljavce. »V ospredju letošnjega sejma ste varilci, orodjarci in plastiki. Z vašo inovativnostjo in izvozno usmerjenostjo predstavljate temelj blaginje in razvoja Slovenije ter ste vitalni del našega gospodarstva,« je dejal. Vsem gostom je nato zaželel, da bodo na sejmu spletli nova partnerstva, sklenili posle in se v svoja podjetja vrnili z novimi spoznanji in idejami. S temi besedami je tudi uradno odprl Mednarodni industrijski sejem v Celju 2022.

Govorom je sledila podelitev sejemskih priznanj, katera so podelili dr. Blaž Nardin, dekan Fakultete za tehnologijo polimerov (FTPO) Slovenj Gradec, mag. Robert Otorepec in mag. Polona Rifelj. Najprej so podelili sejemska priznanja za zastopnike. Bronasto priznanje je prejelo podjetje ILIRIK proizvodnja in storitve d.o.o, srebrno priznanje bilo podeljeno podjetju PRECIZ d.o.o., zlato priznanje pa je prejelo podjetje VARIKON d.o.o. Podeljena so bila priznanja tudi za proizvajalce. Bronasto priznanje si je prislužilo podjetje Daihen Varstroj d.d., srebrno priznanje je prejelo podjetje KMS d.o.o., zlato priznanje pa so podelili podjetju VIRS d.o.o.

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.