Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

Sporočilo za javnost družbe Celjski sejem d.d. ob začetku leta 2023

Leto 2023 v znamenju številnih sejmov in 55. MOS-a

V letu 2023 se bo na Celjskem sejmu zvrstilo 6 sejemskih sklopov s trinajstimi sejmi. Prva sejemska zgodba že marca s petimi sejmi, od tega sta dva strokovna sejma novost – prvič vam predstavljamo Dneve lovstva in Dneve ribištva. Maja pa boste spoznali nov strokovni sejem KOMOT za področje komunale, oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadnih vod in ravnanja z odpadki.

 

MAREC 2023

17.–19. marec

6. Festival kave Slovenija

(Sejem za profesionalne in ljubiteljske poznavalce kave. Poleg okušanja preko 50 različnih vrst kave, bo vse tri dni poskrbljeno za pester spremljajoči program z odlično glasbo in tematskim ambientom).

17. sejem Altermed & GreenVita

(Sejem za vse, ki vas zanima področje zdravja, ekologije, ohranjanja narave, zdrave prehrane, osebne rasti, neinvazivna diagnostika, prehranska dopolnila. Veliko spremljajočih dogodkov in predavanj).

1. Dnevi lovstva (nov sejemski dogodek)
1. Dnevi ribištva (nov sejemski dogodek)

(Nova strokovna sejma, namenjana lovstvu in ribištvu, ki ju organiziramo skupaj z Lovsko zvezo Slovenije in Ribiško zvezo Slovenije. Na enem mestu si boste lahko ogledali in kupili novo opremo in pripomočke za lov in ribolov. Nato pa na preizkus tekmovanja v kuhanju golaža in spodbujanje svojega favorita v tekmovanju iz jelenjega rukanja).

18.–19. marec

46. ApiSlovenija – Dneva čebelarstva v Celju

(Oprema, pripomočki in materiali za čebelarjenje, izdelki iz medu, inovacije v čebelarstvu, apiterapija in seveda med. Odlična priložnost za vse, da obiščete največji čebelarski dogodek v Evropi, ki ga pripravljamo skupaj s Čebelarsko zvezo Slovenije).

 

APRIL 2023

18.–21. april

17. Mednarodni industrijski sejem (B2B)

(Največji in najpomembnejši strokovni sejem s področij strojegradnje in orodjarstva (FORMA TOOL), varjenja in rezanja ter industrije polimerov (PLAGKEM) in industrijskega vzdrževanja (TEROTECH) v JV Evropi. Gre za najširši pregled industrijskih novosti, letos širše predstavljamo še področje industrijska avtomatizacija, robotike in elektronike).

2. sejem Lestech (B2B)

(Strokovni sejem lesnoobdelovalnih strojev, orodij in repromateriala. Namenjen je vsem obdelovalcem in oblikovalcem lesa, ki se bodo lahko v okviru širokega kroga razstavljavcev in pestrega programa spremljevalnih prireditev seznanili z novostmi in rešitvami na področju lesnoobdelovalnih strojev in tehnologij ter repromaterialov).

 

MAJ 2023

17.–19. maj

1. sejem KOMOT (nov sejemski dogodek) (B2B)

(Nov specializiran B2B sejemski strokovni dogodek v Sloveniji – enotna platformo za predstavitev industrijskih rešitev in inovacij na področju komunale, oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadnih vod in ravnanja z odpadki).

18.–21. maj

22. sejem Avto in vzdrževanje (B2B)

(Največji tovrstni specializirani sejem v tem delu Evrope. Vsaki dve leti se tukaj predstavljajo podjetja najbolj uglednih blagovnih znamk, ki razstavljajo svoje novosti. Predstavljajo se podjetja s področja avtoservisne dejavnosti in avtomobilizma na splošno).

12. sejem Gospodarska vozila in logistika (B2B)

(Sejem združuje trende gospodarskih in dostavnih vozil, opreme ter učinkovitih logističnih rešitev. Prinaša največjo ponudbo avtobusov in dodatne ponudbe na področju avtobusov, polpriklopnikov, prikolic, prisotne bodo tudi pomembnejše blagovne znamke težkih gospodarskih vozil. Vendar ni namenjen le stroki, saj praktično vsako podjetje na trgu za svoje poslovanje potrebuje različna dostavna vozila).

 

SEPTEMBER 2023

13.–17. september

55. MOS (B2B in B2C)

(Največja poslovno-sejemska prireditev v Sloveniji z najdaljšo tradicijo. Predstavljenih je pet sejemskih sklopov MOS DOM, MOS TEHNIKA ENERGETIKA, MOS TURIZEM, MOS B2B in MOS PLUS).

 

OKTOBER 2023

21.–22. oktober

2. sejem POMP

(Sejem pompoznih dogodkov, vse na enem mestu za vaše posebne dogodke, slavja, poroke, maturantske plese).

 

NOVEMBER 2023

24.–25. november

12. Eroticland

(Vstopite v svet strasti in užitkov na največjem erotičnem showu v Evropi)

 

S prvim januarjem je prevzela funkcijo predsednice upravnega odbora Nina Ermenc Pangerl. Družba Celjski sejem pod novim vodstvom si bo tudi v prihodnje prizadevala za intenzivno razvijanje sejemskih dogodkov, s poudarkom na specializiranih strokovnih in poslovnih sejmih. Večjo pozornost bo družba Celjski sejem namenila letošnjemu MOS-u, največjemu poslovno-sejemskemu dogodku v Sloveniji, saj je letošnji MOS kar 55-ti po vrsti.

Hkrati tudi intenzivno razvijamo naš Kongresni center Celje s tremi velikimi dvoranami za več kot 1000 udeležencev, kjer se vsako leto odvije več kot 200 dogodkov in poslovnih srečanj. Tako skupaj z vsemi sejemskimi površinami (22.000 m2 pokritih sejemskih hal ter 52.000 m2 zunanjih sejemskih površin) postajamo pomembno logistično središče in popoln servis za izvedbo in organizacijo sejmov, kongresov, dogodkov, strokovnih prireditev in poslovnih srečanj.

Lep pozdrav iz družbe Celjski sejem.

Se vidimo! Najprej na marčnih sejmih!

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.