Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

Vzpostavljeni novi kontakti in sklenjeni novi dogovori

Pravkar sta se na celjskem sejmišču zaključila še dva od treh majskih strokovnih sejmov. Od srede do petka je potekal sejem KOMOT, sejem komunalne opreme, ravnanja z odpadki in vodne tehnologije. Od četrtka do nedelje pa dva največja sejma avto – transportne industrije, Gospodarska vozila in logistika ter Avto in vzdrževanje. Predstavilo se je 105 razstavljavcev iz šestih držav: Avstrija, Hrvaška, Italija, Nemčija, Poljska, Slovenija. Zastopali so 300 blagovnih znamk.

Prvi sejem KOMOT je postavil dobre temelje za naslednje sejme, ki bodo potekali bienalno. Razstavljavci komunalne opreme so lahko predstavili vse svoje proizvode, inovacije in vse dobre rešitve za številna vprašanja in tematike področja komunale. Obiskovalci so lahko podrobneje spoznali vozila za odvoz in zbiranje odpadkov, cisternska vozila, samonakladalce, prekucnike, mline in stroje za razred odpadkov, sortirne linije, komunalne zabojnike, pometalne naprave in vozila, drobilce ter razne tehnologije za čisto vodo in njen nadzor.

Sejem Gospodarska vozila je predstavil lahka, srednja in težka gospodarska vozila. Med drugim smo lahko spoznali in videli tudi DAF-ov »Mednarodni tovornjak leta«. DAF-ova serija nove generacije XD je namenjena predvsem gradbeništvu ter distribuciji. Tovornjake DAF v Sloveniji zastopa Cordia d.o.o. iz Medvod. Sejem je ponujal tudi na ogled pnevmatike, dvigala, goriva, maziva in olja, rezervne dele, navigacijske sisteme.

Sejem Avto in vzdrževanje so obiskali vsi, ki se poklicno ukvarjajo ali jih zanima avtoservisna dejavnost in avtomobilizem. Podjetja so predstavila opremo za avtomehanične, avtokleparske in avtoličarske delavnice ter za vulkanizerje. Ponujali so avtomobilske rezervne dele, izdelke iz gume in pnevmatike, orodje, avtoelektroniko, olja, maziva ter naprave za pretok olja in podmazovanje, avtokozmetiko, izdelke za nego vozil in naprave ter opremo za čiščenje.

Številni obiskovalci in razstavljavci so se lahko prepričali, da so strokovni sejmi izjemno pomembni, saj so lahko na enem mestu sklenili več dogovorov, naročil in vzpostavili številne kontakte ter predstavili podjetje številnim kupcem. Z raznimi tesnimi vožnjami in simulatorji pa so lahko tudi konkretno preizkusili, kaj jim razstavljavci ponujajo. Hkrati so potekali tudi številni obsejemski dogodki, kot so strokovna predavanja, predstavitve in spoznavanje inovacij na posameznem področju.

Naslednji majski strokovni sejmi bodo ponovno spomladi leta 2025.

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.