Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

Agritech letos rekorden! Vidimo se ponovno čez 2 leti!

4. strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije ter kmetijskega repromateriala je kar štiri dni vabil kmetovalce in gozdarje in privabil veliko množico obiskovalcev.

Številna podjetja so se predstavila s 350 blagovnimi znamkami ter najnovejšimi tehnologijami in rešitvami ter s tem pomagali pri oblikovanju pestrega in bogatega razstavnega programa, ki je privabil kar 22.500 obiskovalcev. Obiskovalci so imeli priložnost preizkusiti in se posvetovati o najnovejših trendih in rešitvah za svoje kmetijske potrebe.

Sejem je vse dni potekal v znamenju strokovnih posvetov in interaktivnih srečanj. Zavod za gozdove je pripravil strokovni posvet na temo razvoja socialnih funkcij gozdov ter usklajevanje javnih in lastniških interesov v gozdovih na primeru Mestnega gozda Celje, spregovorili pa so tudi o obnovi gozdov po poletnih neurjih v letu 2023

Mladi prevzemniki kmetij in bodoči kmetovalci so se srečali na posvetu in srečanju Mlade generacije kmetujejo pametno, ki ga je organizirala medijska hiša Večer v sodelovanju s Celjskim sejmom. 

V okviru strokovnih posvetov je Zveza slovenske podeželske mladine izvedla interaktivni pogovor z Žigo Vavpotičem, direktorjem za strateška partnerstva pri mednarodni fundaciji LoginEKO. Predstavili so zgodbo in sledljivost podjetja Njamito ter programsko opremo, ki jo razvijajo za področje kmetijstva.

Glasbeno vzdušje je bilo odlično vse dni, saj smo lahko prisluhnili izjemnim glasbenim nastopom. Priložnost smo dali enkratnim mladim talentom in k nam so prišli glasbeniki iz vse Slovenije, ki so razvneli naše strasti in poskrbeli za super sejemsko vzdušje.

Za zadnji sejemski dan smo pripravili še posebno podelitev nagrad NAJ AGRITECHA, kjer so se naši razstavljavci potegovali za ta naziv v raznih kategorijah. Ocenjevalci so bili obiskovalci.

Kategorije, v katerih ste lahko razstavljavci tekmovali s svojimi stroji:

  • Kategorija »Naj agritecha – živinoreja, deli in repromaterial«
  • Kategorija »Naj agritecha – gozdarstvo«
  • Kategorija »Naj agritecha – spravilo krme s travinja«
  • Kategorija »Naj agritecha – gnojenje, obdelava tal, setev, varstvo rastlin, namakanj«
  • Kategorija »Naj agritecha – traktorji in transport«

 

Zmagovalci Naj agritecha 2024 so:

Naj Agritecha – živinoreja, deli in repromaterial

Termodron, sodobne tehnologije 

FJ DYNAMICS, NAVIGACIJA IN SET FJD AT2

 

Naj Agritecha – gozdarstvo

Podjetje Uniforest

TITAN 53/40 PREMIUM (UNIFOREST CONNECT)

 

Naj Agritecha – spravilo krme s travinja

Sip strojna industrija

SIP, DISC HD 1000 D FS

in

Biotehniška šola Maribor

FARMING SIMULATOR

 

Naj Agritecha – gnojenje, obdelava tal, setev, varstvo rastlin, namakanje

Vzorec Raka

TROSILNIK HLEVSKEGA GNOJA METAL-FACH BATALION N 280/2 10 T

 

Naj agritecha – traktorji in transport

Lagerhof

TRAKTOR LS MT 7.101

 

Čestitamo vsem dobitnikom priznanj »Naj Agritecha« sejma Agritech 2024. Se vidimo ponovno med 5. in 8. februarjem 2026. Srečno!

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.