Medijski center

Mediji o nas

f287d1c6c02ef191bb42-bojan-kumer
Kumer: Prehod na zeleno energijo nujen in neizogiben

Prehod na zeleno energijo je po besedah ministra za okolje, podnebje in energijo Bojana Kumra nujen in neizogiben, biti pa mora pravičen in vključujoč. Kot je poudaril ob začetku ministrskega srečanja na temo energetskega prehoda jugovzhodne Evrope, je treba prihodnjim generacijam zagotoviti zdrav in čist planet.

Ministrski-del-konference-SEEnergy-na-temo-energetskega-prehoda-jugovzhodne-Evrope-v-nizkoogljicno-druzbo-ki-ga-je-gostil-minister-za-okolje-podnebje-in-energijo-Bojan-Kumer.-Foto-Katja-Kodba-STA
SEEnergy: Mednarodna konferenca o trajnostni energetski politiki v Celju

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je v okviru mednarodne energetske konference SEEnergy v Celju organiziralo ministrsko srečanje na temo energetskega prehoda jugovzhodne Evrope v nizkoogljično družbo. Dogodek, ki je potekal 17. maja 2024, je gostil minister Bojan Kumer, prisotni pa so bili ministri za energijo, državni sekretarji in drugi visoki predstavniki iz 11 držav, generalni direktor Energetske skupnosti in predstavnik Evropske komisije.

unnamed-12-800x400
Celje gostilo mednarodno energetsko konferenco SEEnergy

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je v okviru mednarodne energetske konference SEEnergy organiziralo ministrsko srečanje in razpravo na temo energetskega prehoda Jugovzhodne Evrope v nizkoogljično družbo. Bojan Kumer, minister za okolje, podnebje in energijo, je gostil ministre za energijo, državne sekretarje in druge visoke predstavnike iz 11-ih držav, generalnega direktorja Energetske skupnosti in predstavnika Evropske komisije.

4722dfa8-96a9-4e4d-8b34-6f5af6cf7fd6-1024x768
Župani občin Celje, Hrastnik in Kočevje sodelovali na mednarodni SEEnergy konferenci

Med 15. in 17. majem 2024 je na Celjskem sejmu potekala mednarodna konferenca in razstava SEEenergy, na kateri so se zbrali pomembni deležniki iz držav jugovzhodne Evrope na področju zelenega prehoda. Skozi različno programsko vsebino so na drugi sejemski dan – v četrtek, 16.5.2024 prisostvovali tudi župani občin, ki so v okviru panelne razprave z gosti iz državnih agencij, institucij in energetskih podjetij sistematično preučevali izzive lokalnih skupnosti pri samem prehodu v nizkoogljično družbo.

ad199008-61e0-4605-962e-2ed3692244e8
SEEnergy je tukaj!

Od danes pa do petka, 17. maja bo Celjski sejem gostil največji B2B dogodek na temo energetike v JV Evropi. Z osredotočenostjo na energetski prehod EU v nizkoogljično družbo, eden najpomembnejših projektov samostojne Slovenije, ki spreminja tržne razmere v številnih sektorjih. Podjetjem in lokalnim skupnostim prinaša številne obveznosti, izzive in vprašanja, na katera bo konferenca ponudila odgovore s pomočjo domačih in tujih strokovnjakov. 

GREEN-ENERGY
SEEnergy 2024 - največji B2B dogodek na temo energetike v JV Evropi

Energetski prehod EU v nizkoogljično družbo – eden največjih projektov samostojne Slovenije – močno spreminja tržne razmere na skoraj vseh področjih.

1c8de560-4d14-48c5-b5ca-534bab9f6579
Energija za Celje

V sredo, 15. maja bodo v Celju na tretji mestni konferenci v celoti posvetili trajnostni energetiki in vprašanjem povezanim s prihodnostjo zagotavljanja oskrbe mesta z energijo.

1714396508_vetrna_elektrarna_2
V Celju kmalu najmanj tristo strokovnjakov s področja energetike

Celje bo od 15. do 17. maja gostilo energetsko konferenco SEEnergy, ki bo največji tovrstni dogodek o energetiki v jugovzhodni Evropi. Na konferenci bodo po napovedih družbe Celjski sejem, ki pripravlja dogodek, domači in tuji strokovnjaki ponudili odgovore na vprašanja s področja energetike, s katerimi se ukvarjajo podjetja, veliki industrijski koncerni, lokalne skupnosti in države.

9381455qC7F87ABD35F6C086CFC3D895BA8C8E48_1200
Celjski sejem z mednarodno konferenco: Kako v brezogljični družbi do elektrike

Kako energijo sonca in vetra spraviti za čas, ko je brezvetrje ali ko sonce zakrivajo oblaki? Kako daleč je možnost shranjevanja viška energije v vodik? Kakšna rešitev je jedrska energija?

DSCF4328
Celjski sejem z mednarodno konferenco SEEnergy letos v barvah energetike

Na Celjskem sejmu letos odločno stopajo na pot energetike. V koraku s spremembami, ki jih prinaša današnji čas, bodo na mednarodni konferenci SEEnergy, ki bo na Celjskem sejmu potekala od 15. do 17. maja, iskali odgovore na vedno več odprtih vprašanj, povezanih z energetskim prehodom Jugovzhodne Evrope v nizkoogljično družbo. Vabljeni na največji B2B dogodek v JV Evropi na temo energetike, mednarodno konferenco SEEnergy.

Nalaganje...

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.