Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

Dneva orodjarstva in vzdrževanja na MIS-u osvetljujeta sodobne vidike industrije

Četrtkovo dogajanje na Mednarodnem industrijskem sejmu je postreglo z vrsto konferenc tako na temo orodjarstva, kot tudi industrijskega vzdrževanja. Spremljajoči program so popestrili tudi nastopi akrobatske skupine Dunking Devils, ki so na sejem prišli pod okriljem podjetja Daihen Varstroj.

Dan orodjarstva je organiziral TECOS – Razvojni center orodjarstva Slovenije. Direktor centra dr. Aleš Hančič, je naprej nagovoril vse prisotne: »Res sem vesel, da se vidimo zopet tukaj in da se vidimo v živo po treh letih premora. Naj bo dan novih idej, novih spoznanj in predvsem novih združenj,« je še dodal. Kot govorce so na dnevu gostili številne strokovnjake, ki so predstavili primere dobrih praks iz stroke ter govorili o različnih orodjarskih metodah, izzivih in inovacijah. Glavni govorec srečanja je bil dr. Pascal Bibow, vodja entra Plastics Innovation Center 4.0 na inštitutu Institute for Plastics Processing (IKV) iz RWTH Aachen University. Predaval je o izzivih v pametnih proizvodnih sistemih ter o celostnem pristopu k infrastrukturam pametne tovarne. Zatem je Gospodarska zbornica Slovenije predstavila javne razpise iz Načrta za okrevanje in odpornost ter Evropske kohezijske politike.

O dnevu je dr. Hančič povedal: »Namen dneva orodjarstva je predvsem druženje. Druženje med orodjarji, med uporabniki orodij in predvsem med vso industrijsko srenjo, da lahko med sabo izmenjajo ideje, spoznajo nove kontakte in ustvarijo nove poslovne priložnosti.« Nadaljeval je: »Organizacija skupaj z MIS-om nam ponuja nove poslovne priložnosti. Zagotovo pride več obiskovalcev, ki skupaj obiščejo sejem in še obiščejo Dan orodjarstva. Predvsem pa imajo naši obiskovalci tukaj možnost, da potem še obiščejo sejem in tam spoznajo vse, kar je tukaj predstavljeno, tudi v živo.«

Dogajanje pa je bilo pestro tudi na Dnevu vzdrževanja, katerega je s svojimi besedami otvoril izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec: »Takšni dogodki so bili zadnji dve leti dejansko nemogoči. Bili smo zaprti, tako da, smo imeli kar težko obdobje. Po drugi strani nas pa veseli, da smo v tem času videli, da dejansko noben internet, nobena epidemija, ne more uničiti tega, da se ljudje hočemo srečati v živo in da je bistveno večji efekt, kot da se predavanja ali predstavitve udeležimo preko elektronskih orodij.« Dan so nadaljevali s konferenčnim delom in skozi pet zanimivih predavanj predstavili sodoben pogled na industrijsko vzdrževanje.

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.