Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

Drugi dan 54. MOS-a ponovno v znamenju velikega zanimanja obiskovalcev

Za nami je že drugi dan 54. MOS-a in tudi danes se je pred celjskim sejmiščem že pred 9.00 uro zjutraj zbrala večja množica ljudi, ki je čakala na vstop na številne razstavne prostore. Več sto razstavljavcev je zadovoljnih nad odzivom in obiskom, ki tradicionalni »sejem vseh sejmov« MOS vrača v stare tirnice pred covidom.

V dopoldanskih urah so sejemske hale napolnili osnovnošolci in dijaki, ki so si z največjim veseljem ogledali razstavni prostor Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer je največ zanimanja pritegnil Noordung center Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga s simulatorjem letenja, ki ga lahko obiskovalci preizkusijo vsak dan v času sejma, torej do nedelje zvečer.

Veliko zanimanja med mladimi je požela tudi Ulica obrti, kjer Obrtno-podjetniška zbornica dnevno prikazuje obrtne poklice, da se mladi lažje odločajo o svoji nadaljnji poklicni poti.

Med spremljajočimi prireditvami sejma je danes izstopalo mednarodno poslovno srečanje »Connect2Slovenia 2022« v organizaciji Obrtno podjetniške zbornice. Govorili so o zelenem prehodu in izzivih, s katerimi se soočajo mala in srednja podjetja. Zvrstilo se je še kar nekaj drugih predavanj, med drugim tudi predavanje o spletnih prevarah, saj se spletne prevare neprestano povečujejo. Ribarjenje, vrivanje v poslovno korespondenco, lažna tehnična pomoč… so samo nekatere od oblik spletnih prevar, ki v poslovnem okolju terjajo vedno več žrtev. Cilj predavanja je bil, da bodo prisotni sami prepoznali morebitno spletno prevaro in preprečili poslovno škodo.

Ker se vse več podjetij odloča za spletni način prodaje svojih izdelkov ali storitev potrošnikom, pri čemer so dolžna upoštevati določene predpise, ki posebej veljajo za tovrsten način prodaje. Prav zato je Tržni inšpektor organiziral predavanje »Obveznosti podjetij pri prodaji preko spleta«. Vodila ga je tržna inšpektorica z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Namenjeno je bilo predvsem gospodarskim subjektom, ki svoje izdelke prodajajo preko spleta ali pa se za takšen način prodaje šele odločajo.

Jutrišnji, tretji dan 54. MOS-a bo minil v znamenju obiskov številnih ministrov in predstavnikov vojske.

NAGRAJENCI NAGRADNE IGRE »S KOLESOM NA MOS«

Drugi dan sejma, smo v nagradni igri izžrebali pet nagrajencev:

  • Premium letno naročnino Nomago dobita: Lucija Urbančič in Roman Škoberne
  • BIKE EK Ključavnica Kryptonite keeper 556 dobi: Maja Marjanović
  • BIKE EK Kolesarski števec SIGMA BC 5.16+ dobita: Anže Meglič in Dejan Pehar

Iskrene čestitke vsem nagrajenim!

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.