Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

Mednarodni industrijski sejem postregel z drugim največjim obiskom v zgodovini sejma

Mednarodni industrijski sejem se je po treh letih premora ponovno vrnil na celjsko sejmišče in razveselil vse obiskujoče z raznim naborom razstavljenih naprav, strojev, aparatov, robotov, orodij in aplikacij iz sveta industrije. Poleg bogatega razstavnega programa pa se so obiskovalci lahko udeležili tudi strokovnih predavanj s kompetentnimi govorci, ki so predstavljali različne panoge industrije. Vtisi s sejma so tako izjemni tako s strani obiskovalcev, kot tudi razstavljavcev. Še posebej je zgovoren podatek, da smo na sejmu zabeležili drugi največji obisk v zgodovini MIS-a, saj je sejem obiskalo kar 13.700 ljudi, ki jih je navduševalo skoraj 300 direktnih razstavljavcev iz 10 držav in okoli 800 zastopanih blagovnih znamk iz kar 30 držav.

Zadnji sejemski dan je dokazal, da je Mednarodni industrijski sejem ponovno presegel pričakovanja. Obiskovalci so si še zadnjič letos lahko ogledali svetovne novosti industrije, ki so jih s seboj prinesli tokratni razstavljavci. Tudi spremljevalni program je bil zelo pester, s številnimi predavanji na temo industrije plastike.  Dogajanje je bilo razdeljeno na štiri tematike, potekalo pa je pod sloganom »Plastika ni težava, je rešitev!« Razni govorci dneva so se dotaknili tematik o strategiji EU o plastiki, ter o termoplastičnih, kompozitnih in elastomernih materialih in tehnologijah.

Ugotovili smo, da je bil letošnji sejem uspešen tudi iz vidika Celjskega sejma ter da je zelo primerljiv s številom obiskovalcev in razstavljavcev z izvedbami sejma iz prejšnjih let. Podjetje se že veseli organiziranja Mednarodnega industrijskega sejma v prihodnosti. Vodja projekta Katja Goršek je povedala: »Mi, kot organizator sejma, se vse dni pogovarjamo z našimi razstavljavci, zato da zbiramo njihove odzive, ki so v veliki večini zelo pozitivni. Vsi so zadovoljni, da se sejmi vračajo, da lahko v živo nagovorijo svoje povabljene, svoje goste. Pogovarjamo se že o naslednjih izvedbah sejma. Ker se vedno lahko najde prostor za izboljšave, mi tem komentarjem in pripombam sledimo, jih upoštevamo in se potrudimo, da naslednjič naredimo še boljše.«

Tekom zadnjega dneva smo se sprehodili še med našimi razstavljavci, da smo poizvedeli kakšne so njihove izkušnje na letošnjem MIS. Njihove misli so naslednje:

»Na splošno je v redu. Obisk je dober. Se vidi, da dolgo časa ni bilo podobnih aktivnosti zaradi Covida. Tu na sejmu smo zadovoljni.« je dejal Franci Jelenc iz podjetja KMS d.o.o.

Tudi Nejc Končan iz podjetja Varikon d.o.o. je z nami delil pozitivno mnenje: »Nam je sejem bil dejansko izjemno zanimiv. Smo sicer prvič, oziroma jaz prvič organiziram to vse skupaj in moram reči, da tisti, ki so prišli na sejem so točno vedeli zakaj so prišli in po kaj so prišli. Tako da jaz sem zelo zadovoljen s tem sejmom.«

Matjaž Vnuk podjetja Daihen Varstroj je povedal: »Sejem je bil za nas fenomenalen, nad pričakovanji, zelo dobro organiziran.« »Zelo dobra je kemija med obiskovalci in razstavljavci. Izgleda, da so vsi bili željni tega stika spet. Tako da smo zelo veseli,« je še dodal.

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.