Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

Izjemen prvi dan Mednarodnega industrijskega sejma in sejma Lestech

Največji in najpomembnejši strokovni sejem na področju JV Evrope – Mednarodni industrijski sejem ter sejem Lestech sta danes ob 10.00. uri uradno odprla svoja vrata. Sejem je slavnostno otvoril predsednik Vlade Republike Slovenije dr. ROBERT GOLOB.

Premier, ki ga je spremljal tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, si je skupaj s predsednico upravnega odbora družbe Celjski sejem Nino Ermenc Pangerl, županom MO Celje Matijem Kovačičem in dr. Alešem Hančičem, direktorjem TECOS-a, ogledal sejemske dvorane in ob koncu povedal, da je sejem odličen pokazatelj, kaj zmore slovensko gospodarstvo. Takoj za Irsko in Češko je Slovenijia tretja najbolj industrializirana država v Evropi. Sejem je tudi pomemben z vidika izobraževanja, ker lahko navduši mlade za naravoslovje in tehniko. Sejmi s toliko znanja in tehnoloških inovacij lahko olajšajo odločitev mladih, da se odločijo za tehnološke poklice.

Predsednica upravnega odbora družbe Celjski sejem Nina Ermenc Pangerl pa je izpostavila pomembnost sejma, ki dosega nivo sejmov iz tujine, saj lahko vidimo zadnje dosežke tehnologije, kjer je velik poudarek na prenosu znanja in dobrih praks, kar je velik razlog, da strokovna javnost obišče sejem.

Župan MO Celje pa je glede na izjemen odziv razstavljavcev in obiskovalcev prepričan, da bodo sejmi krojili prihodnost Celja, zato bo občina Celje še bolj okrepila sodelovanje z družbo Celjski sejem. Na ta račun si obetajo razvoj turizma, gostinstva in prometa.

Dr. Aleš Hančič, direktor TECOS-a, je poudaril pomembnost sejma zaradi druženja in pretoka idej. Tak sejem zbere izredno koncentracijo znanja in rešitev, ki prehajajo iz ene v drugo industrijo. Tukaj se sklepajo posli in poznanstva, ki pomagajo prodreti podjetjem na druge trge. Kot je poudaril, ga je presenetila in navdušila rast tega sejma, ki je požel veliko zanimanja med podjetji, kar kaže na to, kako pomembna je industrija v Sloveniji.

V naslednjih štirih dneh bodo obiskovalci in podjetja, ki na tem sejmu sklepajo največ poslov, videli najnovejše inovacije svetovne industrije. Predstavlja se 330 razstavljavcev iz 15-ih držav in 1000 blagovnih znamk iz 30-ih držav. Sejem bo potekal do petka, 21. aprila.

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.