Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

4. dan je na MOS povabil številne družine, s pestrim dogajanjem pa smo pregnali tudi dež

Celjski sejem, 54. MOS, je tudi danes že ob devetih zjutraj sprejel ogromno obiskovalcev, med katerimi je bilo veliko družin in otrok. MOS je tako še enkrat dokazal, da se kljub dežju na sejmu lahko zabavajo tako starejši kot mlajši.

ZADOVOLJNI OBISKOVALCI IN NASMEJANI OBRAZI

»MOS je bil vedno sejem, kamor si prišel sklenit dober posel, se pozanimal o novostih in se ob tem še zabaval. Ko sem bil mlajši, smo se na sejem prišli družit in kaj dobrega popit ali pojest.  Veseli me, da tudi danes vidim ogromno mladih, ki to tradicijo nadaljujejo,« je povedal eden izmed obiskovalcev, ki je še dodal: »Mislim, da smo ljudje med pandemijo zares pogrešali takšne dogodke, zato bi res pohvalil organizatorje, ki so vrhunsko opravili svoje delo in ponovno privabili ogromno obiskovalcev.«

Na MOS-u je danes že 11. leto potekala tudi podelitev priznanj tekmovanja »Great American International Wine & Spirits Awards 2022«.

Na tekmovanju je bilo prijavljenih več kot 1000 tekmovalcev z vsega sveta. Slovenijo je zastopalo 106 prijavljenih vinarjev, ki so naravnost blesteli, saj so domov odnesli kar 85 medalj! Prav zaradi takšnih dosežkov naši vinarji Slovenijo postavljajo na svetovni vinski zemljevid.

Na MOS-u je predstavnik ameriške ambasade v Sloveniji našim vinarjem podelil priznanja.

Vinska klet Metlika je osvojila prestižni naziv »best in show« za najboljši sauvignon na ocenjevanju. Absolutni zmagovalec sauvignonov v Ameriki, ki je dosegel najvišjo oceno, je postal sauvignon 2020 iz Vinske kleti Metlika.

»Na vsako medaljo smo izredno ponosni in s popolno predanostjo in zaupanjem zremo v prihodnost. S tem uspehom dokazujemo, da je kakovost naših vin na najvišjem nivoju, tako pri vinih v višjih razredih kot pri bolj svežih, sadnih vinih. To nam daje dodaten zagon za naprej in hkrati potrditev celoletnega skrbnega dela od vinograda do vina v steklenici,« so povedali ob prejemu medalje.

Prav tako so platinasta priznanja v svoji kategoriji prejeli ViMi De Re za SPIRITS, Medica Cesar za PENEČO MEDICO CESAR in Vinarstvo Rebula za VITO.

Vsem prejemnikom medalj iskreno čestitamo!

Ob koncu dneva so na svoj račun prišli še najmlajši, ki so si lahko ogledali predstavo MAČEK MURI, ki jo je za otroke pripravilo družinsko gledališče Kolenc.

Na Celjskem sejmu se veselimo še zadnjega sejemska dneva, ki bo po napovedih obsijan s soncem in veliko dobre volje!

NAGRAJENCI NAGRADNE IGRE »S KOLESOM NA MOS«

Četrti dan sejma, smo v nagradni igri izžrebali pet nagrajencev:

  • Premium letno naročnino Nomago dobijo: Željko Lipnik, Andrej Miklavčič in Filip Razpet
  • BIKE EK Ključavnica Kryptonite keeper 556 dobi: Edita Globočnik
  • BIKE EK Kolesarski števec SIGMA BC 5.16+ dobi: Hasan Zadijčić
  • ELPEC Brezplačen vikend najem dveh E-koles: Tina Pirc

Iskrene čestitke vsem nagrajenim!

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.