Medijski center

SPOROČILA ZA JAVNOST

Sezona sejmov se je uradno začela!

Z današnjo slavnostno otvoritvijo petih marčnih sejmov smo odprli sezono sejmov v letu 2023.

Pet marčnih sejmov – Altermed&Greenvita, Festival kave Slovenija, ApiSlovenija, Dnevi lovstva in Dnevi ribištva – bodo potekali na Celjskem sejmu do nedelje 19. 3.

Slavnostni govorci, ki so tudi uradno odprli marčne sejme, so bili Nina Ermenc Pangerl, predsednica upravnega odbora družbe Celjski sejem, župan Mestne občine Celje Matija Kovač, predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Lado Bradač in predsednik Ribške zveze Slovenije dr. Miroslav Žaberl.

Sejem ApiSlovenija, največji strokovni čebelarski dogodek v Evropi, se bo začel jutri v soboto 18. marca ob 9.00.

Današnji dan je minil v znamenju okrogle mize celjskih gostincev, ki je nastala v sodelovanju Celjskega sejma in Obrtno-podjetniške zbornice Celje. Okrogla miza, ki je trajala več kot dve uri, je odstrla veliko težav, ki pestijo gostince, kjer prevladuje problematika pomanjkanja kadrov. Ob koncu srečanja so sestavili pobudo za pristojno ministrstvo glede znižanja stopnje DDV ter zagotavljanja promocije poklica natakar/kuhar.

Med odmevnejšimi dogodki je bil tudi posvet Kakšno prihodnost želimo in kako jo soustvarjati. Kot je poudarila državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo Tatjana Buzeti, moramo spodbujati lokalno pridelano hrano, saj imamo v Sloveniji izredno kakovostne pridelke, kar prepoznavajo tudi v tujini, saj izvozimo kar 30 % hrane.

 

Poleg bogatih razstavnih programov prinašajo Marčni sejmi tudi veliko izobraževalne in razvedrilne vsebine. V soboto in nedeljo se bo zvrstilo veliko prikazov priprave domače hrane, od žgancev, prosene kaše, palačink, konopljinih svedrov. Predavanja, ki se bodo zvrstila, bodo na temo  zvočnih kopeli, postenja, ajurvede, vpliv stresa in čustev na telo, več vrst terapij, konoplje. Na Dnevih lovstva bo testiranje nočne in termovizijske optike, predstavitev več lovskih pasem in lovskih rogistov. Na Festivalu kave Slovenija bo predstavljena zgodba o kavi in čaju na Šrilanki, degustacija čajev, predstavitev slovenske žganjekuhe ter težko pričakovano državno prvenstvo latte art.

Tokrat se na petih marčnih sejmih predstavlja 305 razstavljavcev iz 25-ih držav. Sejmi bodo vsak dan odprti od 9.00 do 18.00 ure. V nedeljo od 9.00 do 17.00 ure.

 

Hvala za oddano vlogo!

Hvala za oddano povpraševanje!

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.